ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представник ГУР: Окупанти спрямують інформаційні атаки на зрив мобілізації

Найближчим часом окупанти спрямують інформаційні атаки на зрив мобілізації і делегітимізацію українського військово-політичного керівництва держави.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі журналістам, передає Укрінформ.

“І, звичайно, цьому потрібно протидіяти на різних рівнях”, – сказав він.

За словами Юсова, росіяни приділяють особливу увагу роботі в соцмережах, нових медіа і на цифрових платформах. Зокрема, у РФ над цим напрямом працюють “окремі чисельні групи, під це виділяються серйозні бюджети”.

“Російське ІПСО активно присутнє на різних цифрових платформах. З боку держави це потребує додаткового реагування”, – зазначив представник розвідки.

Юсов додав, що для протидії російській дезінформації українська влада веде діалог з адміністраціями соцмереж.

“Я можу відзначити, що контакт на рівні України з адміністрацією платформи ТікТок є, діалог ведеться. Я переконаний, що результати також будуть. Діалог з платформою Теlegram об’єктивно знаходиться на найслабшому рівні, якщо порівняти будь-які інші цифрові платформи”, – сказав представник ГУР.

Ризики від Теlegram та TikTok в Україні

Як повідомляв ІМІ, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони розпочав офіційну співпрацю з адміністрацією соцмережі TikTok задля протидії розвитку російської пропаганди в мережі.

27 березня 2024 року начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Telegram є проблемою для національної безпеки України.

У лютому 2024 року в ГУР визнали, що Telegram становить низку загроз для безпеки України й потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми.

21 березня 2024 року народний депутат Микола Княжицький повідомив, що ініціюватиме законопроєкт про регулювання в Україні Telegram та подібних до нього платформ. І вже 25 березня до Верховної Ради надійшов законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація”.

Представник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко повідомив, що сервери месенджера Telegram з високою ймовірністю розміщені в більшості на території Росії. 

Про те, як телеграм-канали, які входять до 100 найпопулярніших українського сегмента, поширюють фейки та маніпулюють на темі мобілізації, читайте в дослідженні ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!