ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ГУР визнали, що телеграм становить низку загроз

В українській розвідці визнають, що телеграм становить низку загроз для безпеки України й потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми.

Про це заявив на заході в Медіацентрі Україна – Укрінформ представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов, пише Укрінформ.

"Що стосується телеграму, то загрози, які він несе для суспільства, є реальні. Мова йде не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи. Вона містить у собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Так, на це питання треба давати відповідь, і я думаю, що це обов’язково відбудеться", – сказав він.

За словами Юсова, усім хотілося б мати відповіді на всі питання і хотілося б мати чарівну кнопку, яка вимикає все, що становить загрозу, однак таких простих відповідей, на жаль, немає. Тому Україна, зазначив він, вибудовує зараз комунікацію з адміністраціями всіх платформ, зокрема з телеграмом, щоб працювати за прозорими правилами: і згідно з українським законодавством, і відповідно до міжнародних стандартів.

"З кимось це виходить краще вирішувати, з кимось складніше. З телеграмом виходить найважче. Це постійна робота, багаторівнева: як на території самої платформи шляхом створення контенту, який би руйнував міфи, роз’яснював і покривав цільову аудиторію, так і робота з погляду унормування діяльності цих майданчиків. Усі ці заходи вживаються, але роботи ще справді багато", – підсумував представник ГУР.

Експерт ГО "Інститут Дослідження Кібервійни" Єгор Аушев заявив, що телеграм – це наразі фактично легалізований "даркнет" (повністю анонімна, нерегульована і нікому не підконтрольна частина інтернету. – Ред.), у якому зараз ті чи інші особи можуть поширювати інформацію різного характеру, і на цю інформацію немає зовсім ніякого впливу. Він радить українським військовим і членам їхніх родин не використовувати телеграм для їхньої ж безпеки.

Про те, як найпопулярніші телеграм-канали, які входять до топ-100 українського сегмента, поширюють фейки та маніпулюють на темі мобілізації, читайте у дослідженні ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!