ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співачка Jamala стане речницею від України на "Євробаченні"-2024

Джамала. Фото – rferl.org
Джамала. Фото – rferl.org

Переможниця "Євробачення"-2016 Jamala стане речницею від України на 68-му Пісенному конкурсі у шведському Мальме. Вона оголосить бали Національного журі України в прямому ефірі гранд-фіналу "Євробачення"-2024 11 травня, повідомляє пресслужба Суспільного, яке є офіційним медіапартнером "Євробачення".

Jamala оголошуватиме бали Національного журі вперше після перемоги з піснею "1944" на "Євробаченні" у 2016 році. 

"Євробачення – це дивовижна річ. Це навіть більше, ніж інститут, консерваторія, школа з учнями, з якими ти зустрічаєшся при нагоді. Тут така історія, в яку ти, якщо вже раз потрапив, уже стаєш його частиною. Тому бути речницею цьогоріч – це також для мене особливо", – зазначила співачка.

Вона додала, що за сім років після перемоги вона побувала в багатьох ролях, але досвід оголошення оцінок від власної країни буде для неї першим. 

"Насправді це дуже велика відповідальність, мені здається. Тим паче що Швеція для мене деякою мірою близька країна, яка займає особливу частинку мого серця з 2016 року. Саме в Мальме я не була, але сподіваюсь, що відчую через прямий ефір цю неймовірну атмосферу конкурсу та саме місто", – додала Jamala.

68-й Пісенний конкурс "Євробачення", участь у якому візьмуть представники 37 країн, відбудеться в травні у шведському місті Мальме. Півфінали "Євробачення"-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena 7 та 9 травня, гранд-фінал конкурсу відбудеться в суботу, 11 травня.

Представниці України alyona alyona & Jerry Heil виступлять із піснею "Teresa & Maria" в першому півфіналі, 7 травня, під номером 5. 

Як повідомляв ІМІ, організатори пісенного конкурсу "Євробачення"-2024 оголосили про зміну в правилах: голосування триватиме довше, а перші живі виступи представників "Великої п’ятірки" та країни-переможниці тогорічного "Євробачення" відтепер відбуватимуться не у фіналі, а в півфіналах конкурсу разом з іншими учасниками. 

Liked the article?
Help us be even more cool!