ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У НАТО заявили, що сповнені рішучості оборонятися та протидіяти кібератакам РФ

Північноатлантична рада НАТО заявила, що сповнена рішучості оборонятися та протидіяти кібератакам Росії. Так там відреагували на кібератаки, які РФ застосувала до Німеччини та Чехії.

Про це йдеться в заяві Північноатлантичної ради, оприлюдненій на сайті НАТО.

Там нагадали, що ці дві країни поклали відповідальність за кібератаку на групу хакерів APT28, яка фінансується РФ, зокрема головним управлінням розвідки російського генерального штабу (ГРУ).

“Висловлюємо солідарність із Німеччиною у зв'язку зі зловмисною кіберкампанією проти політичної партії, в цьому випадку Соціал-демократичної партії Німеччини, та з Чехією у зв'язку зі зловмисною кібердіяльністю проти її установ”, – йдеться в заяві.

Північноатлантична рада НАТО зазначила: приклад з цими двома країнами показує, що в кіберпросторі весь час ведеться боротьба і дійові особи, які створюють кіберзагрози, наполегливо намагаються дестабілізувати альянс. 

“Ми готові рішуче застосувати всі необхідні сили й засоби задля оборони, стримування і протидії повному спектру кіберзагроз, підтримуючи одне одного, зокрема розглядаючи можливість скоординованих відповідей”, – йдеться в заяві. 

Як повідомляв ІМІ, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 3 травня заявила, що кібератака, яку вчинила пов’язана з російською розвідкою група хакерів, матиме наслідки для Росії. 

У лютому 2024 року Німеччина, Польща та Франція домовилися разом боротися з дезінформацією та пропагандою, яку Росія поширює в кіберпросторі. Йдеться про новий “механізм запобігання”, мета якого полягає в розкритті спроб дестабілізації та їхньому оприлюдненні. Наприкінці січня Париж уже звинувачував Москву в кампанії з дезінформації за участю російських державних ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!