ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Довше голосування та зміни у виступах "Великої п'ятірки": оновлені правила "Євробачення"-2024

Організатори пісенного конкурсу "Євробачення"-2024 оголосили про зміну в правилах: голосування триватиме довше, а перші живі виступи представників "Великої п’ятірки" та країни-переможниці тогорічного Євробачення відтепер відбуватимуться не у фіналі, а в півфіналах конкурсу разом з іншими учасниками. 

Про це повідомляє Суспільне, яке є офіційним медіапартнером "Євробачення".

Представники країн "Великої п’ятірки" (Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії й Іспанії) та Швеції як країни-переможниці "Євробачення"-2023 вперше виконають свої пісні наживо під час півфіналів конкурсу – у попередні роки в цей час показували лише короткі уривки з генеральних репетицій кожної з країн. Крім того, щоб побачити постановки "Великої п’ятірки" та Швеції, які одразу проходять у фінал "Євробачення", глядачам не доведеться чекати інтервал-актів – три додаткові виступи в кожному з півфіналів відбуватимуться в перервах між виходом на сцену інших виконавців.

У півфіналах країни виступатимуть у той самий вечір, у який вони були обрані для голосування за результатами жеребкування, що відбулося в січні. У першому півфіналі, 7 травня, виступлять представники Великої Британії, Німеччини та Швеції. А ось Франція, Італія та Іспанія вийдуть на сцену 9 травня.

"Ми вважаємо, що ця зміна дає країнам "Великої п'ятірки" та країні-господарці справедливіші умови для участі у фіналі, оскільки тепер у них є можливість виступити на сцені півфіналів "по-справжньому". Крім того, це також і виграшна ситуація як для глядачів на арені, так і для глядачів, які дивляться вдома, оскільки вони зможуть побачити всі виступи учасників цьогорічного конкурсу наживо перед гранд-фіналом", – коментує виконавча продюсерка "Євробачення"-2024 Ебба Адіельссон.

Ще одним нововведенням "Євробачення"-2024 стане продовження часу для глядацького голосування у фіналі конкурсу – воно розпочнеться безпосередньо перед виходом на сцену першого учасника. Це дозволить глядачам швидше віддати свій голос фавориту, а не чекати завершення виступів усіх конкурсантів, як це було з моменту запровадження глядацького голосування в 1997 році (за винятком 2010 та 2011 років, коли голосування також розпочиналося на початку шоу).

Шанувальники з країн, які не беруть участі в Євробаченні, тепер матимуть майже добу, щоб проголосувати за пісні, які їм сподобалися. Онлайн-голосування для них відкриється одразу після завершення другої генеральної репетиції кожного шоу, що проходить напередодні ввечері, та триватиме до початку прямих ефірів. 

Це ще не всі зміни, які відбудуться з "Євробаченням" цього року – подробиці організатори обіцяють повідомити згодом.

За результатом жеребкування, яке відбулося під час зустрічі голів делегацій країн-учасниць "Євробачення", представники Швеції Marcus & Martinus виступлять у фіналі Пісенного конкурсу під номером 1. 

Як повідомляє ІМІ, Ізраїль погодився змінити текст пісні October Rain, яка, можливо, представлятиме країну на цьогорічному Євробаченні: у ній організатори конкурсу побачили політичний підтекст. 

Liked the article?
Help us be even more cool!