ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс ГПУ: Російська пропаганда намагається відвернути увагу світу від воєнних злочинів, скоєних РФ

Офіс генпрокурора заявляє, що фіксує значну активізацію інформаційно-психологічних операцій РФ, спрямованих на дискредитацію України на міжнародному рівні. Про це повідомляється на сайті Офісу ГПУ.

Метою цих операцій Офіс ГПУ назвав зменшення обсягів міжнародної допомоги Україні та відвернення уваги світової спільноти від масових та спланованих воєнних злочинів, які збройні сили РФ щодня вчиняють на території України.

Як приклад російської дезінформації Офіс ГПУ навів спробу перекласти на Україну відповідальність за теракт у “Крокус Сіті Хол”, що стався в Москві.

Іншим прикладом прокуратура назвала псевдорозслідування щодо голови Служби безпеки України Василя Малюка і представників інших інституцій та підрозділів Сил оборони України.

“Ворог сподівається, що його брехня змусить світ забути про понад 127 тисяч воєнних злочинів агресора, задокументованих в Україні. Однак світ бачить їх усі. Воєнні злочини РФ, зокрема системні тортури проти українських військовополонених та цивільних осіб, зафіксовано інституціями ООН”, – зазначає Офіс ГПУ та нагадує про звіт Human Rights Watch, згідно з яким за останні п'ять місяців убито щонайменше 15 українських військових під час спроб здатися в російській полон. 

Офіс генпрокурора додав, що понад 20 країн світу проводять власні розслідування або збирають докази воєнних злочинів, які Росія вчиняє в Україні, а Міжнародний кримінальний суд уже видав чотири ордери на арешт військово-політичного керівництва РФ. 

“І ми продовжуємо тісно співпрацювати з міжнародними партнерами заради того, щоб справжні воєнні злочинці, якими є путін та його підлеглі, постали перед судом”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, у квітні в Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що найближчим часом окупанти спрямують інформаційні атаки на зрив мобілізації і делегітимізацію українського військово-політичного керівництва держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!