ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знімальну групу "Великого Києва" виштовхали зі Столичного ринку

08.02.2021, 10:17
Фото – "Великий Київ"
Фото – "Великий Київ"

У Києві 6 лютого охоронці Столичного ринку застосували фізичну силу та перешкоджали знімальній групі інформаційного агентства “Великий Київ”. Про це повідомляється на сайті “Великий Київ”.

Журналіст Максим Юр'єв та оператор, які є штатними працівниками інформаційного агенства, виконували редакційне завдання для підготування матеріалу про ціни на Столичному ринку і як саме можна заощадити киянам.

“Уже через хвилину після початку роботи журналіста охоронці Столичного ринку цілим натовпом без будь-яких пояснень, застосовуючи фізичне насильство, накинулися на знімальну групу “Великого Києва“ та почали перешкоджали законній професійній діяльності журналіста. Вони випхали журналіста та оператора з ринку”, – повідомляє редакція.

Також повідомляється, що охоронці вихоплювали телефони в пересічних громадян, які стали свідками конфлікту і були обурені їхньою поведінкою.

Охоронці відмовилися показувати документи, які б засвідчували їхні особи та належність до виконання якихось дій на ринку. На відео нападу видно, що в охоронців були натягнуті капюшони та бафи.

Журналіст викликав поліцію та склав заяву про злочин. Інформагентство “Великий Київ” звернулося до Міністерства внутрішніх справ з проханням внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне правопорушення за ч.3 ст.171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів за попередньою змовою групою осіб), а також ч.4 ст.345-1 КК України (Погроза або насильство щодо журналіста, вчинені організованою групою).

Також інформагентство закликало міністра внутрішніх справ Арсена Авакова взяти цей інцидент під особистий контроль.

В коментарі ІМІ Максим Юр'єв розповів, що охоронці, які їм перешкоджали, знали, що вони журналісти. 

“Охоронець на вході спитав мету візиту, йому пояснили, також представились журналістами і назвали видання. Документів він не питав, натомість власних показали не зміг. Викликав по рації підтримку і потім каже: “Он начальник іде”. Підійшов натовп десь із 10 осіб в накинутих капюшонах. Нас з оператором розділили декількома кордонами, і поки я спілкувався з їхнім начальником, а оператору закривали камеру, вже несчувся як оператора просто таки виносять до дверей. … Тож виштовхували спершу оператора, а мене заблокували в середині павільйону. Потім я прорвався до нього і нас виштовхали вже обох”, - розповів журналіст.

Також Максим Юр’єв додав, що жодних оголошень про заборону зйомок не було ні на вході в павільйон, ні всередині ринку.

Крім того, журналіст розповів, що коли приїхала поліція, то слідчий наголосив начальнику охорони, що знімальна група вправі знімати без жодних дозволів від керівництва ринку і провів їх в павільйон для продовження зйомок.

Як повідомляв ІМІ, 13 жовтня 2020 року інтернет-портал “Великий Київ” повідомив, що поліцейський застосував фізичну силу та перешкоджав їхньому журналісту Максиму Юр’єву в Києві.

Liked the article?
Help us be even more cool!