ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Портал "Великий Київ" повідомив, що поліцейський перешкоджав їхньому журналісту

16.10.2020, 17:15
Фото Максима Юр'єва
Фото Максима Юр'єва

Інтернет-портал “Великий Київ” повідомляє, що поліцейський застосував фізичну силу та перешкоджав їхньому журналісту в Києві 13 жовтня. Про це повідомляється на сайті порталу.

Інцидент стався під час обшуку слідчими Національної поліції в приміщенні БЦ “Інкреастар”, яке входило до бізнес-активів родини ексзаступниці міністра інформаційної політики, членкині Ради з питань свободи слова та захисту журналістів Тетяни Попової.

Як пише видання, один зі слідчих, який не назвався, почав поводитись агресивно і перешкоджав журналісту виконувати свої обов’язки, застосовуючи грубу фізичну силу й виштовхуючи подалі від кабінету, де проводився обшук.

Журналіст звернувся зі скаргою на гарячу лінію Національної поліції про перешкоджання журналістській діяльності та встановлення особи нападника, який називав себе слідчим.

Як з’ясував ІМІ, перешкоджали журналісту Максиму Юр’єву.

За його словами, слідчі почали агресивно ставитися до нього, коли він під час знімання став розпитувати, на якій підставі проходив обшук, просив показати ухвалу суду, посвідчення та назватися.

“Власне, спочатку слідчі поводили себе чемно, а після моїх запитань по суті справи, коли я запитував про суть конфлікту та обшуку, вони почали агресивніше поводитися. Один зі слідчих міцної статури почав вимагати від мене залишити приміщення, а потім просто силоміць через коридор мене виштовхав попри мою вимогу показати ухвалу і показати своє посвідчення. Для мене це досі невстановлена особа”, – розповів Максим Юр’єв. 

Водночас, зауважив Юр’єв, він представився як журналіст: “Ми представилися відразу, як зайшли, як знімальна група “Великого Києва” – я і оператор. У нас була камера зі штативом і світлом. Декілька разів перепитували, яке видання. Надалі неодноразово намагалися різні особи, нібито слідчі, під різними приводами змусити залишити приміщення”. 

Після звернення зі скаргою до поліції журналіст так і не отримав жодної реакції.

Liked the article?
Help us be even more cool!