ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЗМІ в Україні стали «інструментом олігархів» — з конференції в Брюсселі

28.11.2012, 07:30
ЗМІ в Україні стали «інструментом олігархів» у їхньому спілкуванні з владою. Таку думку висловили журналісти на конференції у Брюсселі 26 листопада, — повідомляє «Радіо Свобода».
 
«Всі найвпливовіші телеканали на кшталт «Першого національного» та «Інтера», які покривають 90 відсотків аудиторії держави, є в руках влади. Вісім із десяти найбільших каналів України виключили зі своїх передач політичні програми і припинили запрошувати відомих журналістів. Замість політичних новин ці канали «зосереджуються на дешевих сенсаціях, створюючи так звану "паралельну дійсність"», — розповів у Брюсселі журналіст Мустафа Найєм.
 
У конференції взяли участь представників ЗМІ з Росії та України за участю громадськості. Вони озвучили серйозну критика пасивності ЄС щодо підтримки свободи слова в обох країнах, а також запропонували створити міжнародний ПЕН-Центр і «мегафорум» та вживати заходи з контролю свободи преси в цих країнах на кшталт витворення «плану дій», як це було напередодні Гельсінського процесу в Європі.
Liked the article?
Help us be even more cool!