ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ZIK просить суд скасувати рішення Нацради про попередження та штраф

16.03.2021, 11:13
Фото – telekritika.ua
Фото – telekritika.ua

Телеканал ZIK (ТОВ “ТРК “Нові комунікації”) просить Окружний адміністративний суд міста Києва визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення про результати позапланової безвиїзної перевірки телеканалу від 12 лютого. 

Про це повідомляється на сайті суду.

Також серед позовних вимог зазначено визнати протиправним та скасувати розпорядження Нацради про усунення порушень законодавства та сплату штрафу.

Як зазначає позивач, в оскаржуваному рішенні Нацрада вирішила оголосити попередження для позивача, застосувати санкцію “стягнення штрафу” в розмірі понад 300 тис. грн, а також визнати, зокрема, наявність закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі.

Суд розв'язує питання щодо відкриття провадження за цим адміністративним позовом.

Раніше суд відкрив провадження в справах про визнання протиправними та скасування рішень Нацради щодо призначення позапланових безвиїзних перевірок телеканалу ZIK.

Як повідомляв ІМІ, 12 лютого Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила кілька попереджень телеканалу ZIK за розпалювання ворожнечі в ефірі, зокрема й через марафон “Тхне Соросом” та анонс марафону “Реванш соросятні”. За останній регулятор оштрафував ZIK на суму 341 тис. 667 грн. 

Також Нацрада вирішила звернутися з позовом до суду щодо анулювання ліцензії телеканалам ZIK та “112 Україна” – через те, що обидва канали під час проведення кількох перевірок не надали всіх потрібних документів (зокрема, копій сіток мовлення). Перевірки стосувались у тому числі трансляції зустрічі голови політради політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”, народного депутата Віктора Медведчука з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві. Темами зустрічі були налагодження відносин Росії з Україною, постачання російської вакцини від СОVID-19 “Супутник V” в Україну та святкування 75-річчя перемоги у німецько-радянській війні. 

26 листопада 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу ZIK (ТОВ “Телерадіокомпанія “Нові комунікації”, Львів) позапланову безвиїзну перевірку через ознаки розпалювання ворожнечі й ненависті в анонсі телемарафону “Реванш соросятні”.

28 лютого 2020 року на телеканалі ZIK відбувся телемарафон “Тхне Соросом”. Уже в анонсі марафону співробітники телеканалу протягом усього дня обговорювали “мережу фанатів американських грошенят Сороса”, які “захопили Україну”. Телеканал ZIK стверджує, що “Джордж Сорос вирішив привласнити… цілі країни” і “особливо успішно він зайшов в Україну”.

Liked the article?
Help us be even more cool!