ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти проєкту "По той бік новин" повідомили, що МОЗ місяць не відповідає на їхній запит

04.10.2019, 11:35
Фото – 24tv.ua
Фото – 24tv.ua

Журналіст проєкту “По той бік новин” Сергій Одаренко не отримав відповіді від Міністерства охорони здоров’я на інформаційний запит. Про це він повідомив ІМІ.

За словами журналіста, 4 вересня він надіслав на електронну адресу міністерства запит, проте станом на 4 жовтня відповіді так і не отримав.

У запиті журналіст просив надати офіційну позицію МОЗ щодо статті 74-1 Закону України “Основи законодавства України про охорону здоров’я” – “Право на зайняття народною медициною (цілительством)”. 

Зокрема, журналіст запитував, чи буде скасована ця стаття, чи належить до компетенції МОЗ альтернативна медицина, як регулюється діяльність цілителів, чи займається МОЗ видаванням дозвільних документів на "заняття народною медициною” та інше.

Проте відповіді Сергій Одаренко у визначений законом про доступ до публічної інформації п’ятиденний термін узагалі так і не отримав.

Після того журналіст кілька разів телефонував до МОЗ дізнатися, на якій стадії розгляд його запиту, проте його весь час просили зачекати з відповіддю. 

“Я погодився відтермінувати до наступного тижня. Наступного тижня кілька разів дзвонив, вони казали, що досі не можуть знайти компетентного з цього питання фахівця, нарікали на велику кількість запитів від інших видань. Після того я дзвонив ще кілька разів, але у відповідь – те саме. Тож я тимчасово перемкнувся на інші теми і деякий час не дзвонив. Вони мені теж. У матеріалі про МОЗ ми згадали про проблему комунікації міністерства із журналістами. З пресслужби МОЗ передзвонили наступного ж дня. Запитали, чого це я їм не дзвоню. Я питаю: "Ви подзвонили, бо готові відповісти на мій запит?" Кажуть: "Ні, ми подзвонили уточнити, чи це для вас досі актуально", – розповів Сергій Одаренко.

Як повідомила головна редакторка проєкту “По той бік новин” Альона Романюк, відповіді на запит редакція так і не отримала. Вона зауважила, що такі дії будуть оскаржувати.

“Я думаю, що ми будемо оскаржувати це, бо не хочемо, щоб це стало практикою, коли держустанова ігнорує запит”, – сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 6 серпня “Українська правда” заявила, що Офіс Президента України понад місяць не відповідає на їхні запити про відвідувачів глави держави та законопроєкти, які він підписав.

7 серпня “Українська правда” повідомила, що Національна поліція відмовилася відповідати на їхній запит щодо розслідування кримінального провадження за фактом розміщення в соцмережі ролика, де фура збиває кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Liked the article?
Help us be even more cool!