ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція не відповіла на запит УП щодо справи через ролик, де фура збиває Зеленського

07.08.2019, 15:37
Фото - pravda.com.ua

Національна поліція відмовилася відповідати на запит “Української правди” щодо розслідування кримінального провадження за фактом розміщення у соцмережі ролика, де фура збиває кандидата у президенти Володимира Зеленського. Про це повідомляється на сайті видання.

“За викладеними у вашому інформаційному запиті відомостями здійснюється досудове розслідування в окремому кримінальному провадженні. … За результатами досудового розслідування буде прийнято рішення згідно з вимогами кримінального процесуального законодавства України”, - йдеться у відповіді поліції. 

Як зауважує видання, поліція проігнорувала всі питання, поставлені у запиті. Зокрема, “Українська правда” запитувала:

  • Чому провадження розслідується за ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча), якщо Зеленський на момент виходу ролика не обіймав жодної з посад, окреслених у цій статті?
  • Чи є підозрюваний/підозрювані у справі?
  • Чи затримані ці люди? Чи відоме їхнє місцезнаходження?
  • Чи підготовлене для них повідомлення про підозру?

Також видання цікавилось, чи буде відкрите провадження за цією ж ст. 346 щодо студії “Квартал 95” і її керівника Володимира Зеленського за фактом показу серіалу “Слуга народу” (зокрема, серії, де український президент, якого грає Зеленський, розстрілює український парламент з автоматів).

Нагадаємо, 11 квітня штаб кандидата у президенти Володимира Зеленського заявив, що у Telegram-каналі, причетному до президента Петра Порошенка, опублікували відеоролик, за сюжетом якого Зеленського збиває фура, а в кінці відео з'являється біла доріжка, яка ймовірно, імітує кокаїн. Штаб відзначав, що радитиме посилити охорону після такої публікації.

У штабі Петра Порошенка заявляли, що не мають стосунку до відео з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським, де його збиває фура. 

Нацполіція за фактом розміщення ролика відкрила кримінальне провадження за статтею 346 “погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча”. 

На момент публікації ролика Зеленський не займав жодної з перелічених посад.

Liked the article?
Help us be even more cool!