ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістові в Черкасах облили авто невідомою рідиною. Поліція збиралася закрити справу

03.09.2020, 11:04
Фото – фейсбук Олександра Носенка
Фото – фейсбук Олександра Носенка

У ніч на 4 серпня невідомі облили зеленою рідиною авто журналістові черкаського видання “Про все” Олександрові Носенку. Про це він повідомив представнику ІМІ в Черкаській області. 

Поліція порушила кримінальне провадження за статтею “Хуліганство”, проте Олександр переконаний, що причиною інциденту стала його професійна діяльність.

Тривалий час журналіст працює над серією розслідувань, які стосуються різних суперечливих подій та фактів у Матусівській об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) на Шполянщині. Приводом для першого з розслідувань стало повідомлення прокуратури про те, що в Матусівській ОТГ за заниженою ціною хотіли продати гідротехнічні споруди сільського ставу, які взагалі не можна передавати в приватні руки.

“Після його публікації голова ОТГ Василь Колісник назвав мене брехуном і псевдожурналістом”, – розповів Олександр представникові ІМІ, однак місцеві жителі почали повідомляти йому й про інші приклади зловживань. Тож згодом з’явився ще один матеріал, у якому жителі ОТГ скаржилися на дії місцевого фермера та керівників громади, пов’язані із земельними питаннями. Після втручання журналістів прокуратура відкрила кримінальне провадження в цій справі.

За словами Олександра, це сталося приблизно за тиждень до ситуації з пошкодженням авто. “А ще до того через місцевих жителів мені почали передавати “привіти”, – розповів журналіст.

4 серпня зранку авто, облите невідомою рідиною, найімовірніше зеленкою, помітила його дружина.

“Побутові моменти чи суперечки за парковку я відкидаю, тому що паркомісце погоджене, а якихось інших конфліктів, наприклад із сусідами, у мене не було”, – зазначив журналіст.

Фото фейсбук Олександра Носенка

Згодом журналіст дізнався, що провадження в його справі було закрите за відсутністю складу злочину. Слідчі поліції не взяли до уваги публікацій, які журналіст вважає однією з найімовірніших причин інциденту.

Та згодом Олександр повідомив про те, що в ГУ НП вирішили, що рішення про закриття провадження передчасне.

“Колеги запитали про мою справу на пресконференції поліції, власне поставили питання про її закриття. У відповідь керівник слідчого управління вибачився за дії своїх підлеглих і згодом постанову про закриття провадження скасували”, – розповів журналіст.

“Чесно кажучи, мало вірю, що справі буде хід. Позаяк, наскільки мені відомо, дізнавачі не опитали ту сторону, на яку вказую я, натомість, наприклад, опитали моїх родичів, зокрема і тестя, який узагалі живе в іншій області”, – розповів Олександр і додав, що планує розслідувати та висвітлити ще кілька конфліктних питань з цієї ж ОТГ.

Liked the article?
Help us be even more cool!