ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Леся Ганжа служить у теробороні Києва

13.04.2022, 13:53

Журналістка та редакторка сайту “Доступ до правди” Леся Ганжа служить у Територіальній обороні Києва. Про це вона розповіла в інтерв'ю Громадському радіо.

За її словами, вона разом із сином з початку широкомасштабного вторгнення рф пішли у військкомат, і підписала контракт.

“24 лютого я визирнула у вікно. Я живу на Оболоні – у мене з вікна видно Вишгород: я подумала, що їхній наступ буде з нашого боку, і відчула, що фактично на мій дім насувається ворог. І що треба щось робити з цим. Ми всі різні, і кожна людина знає, що їй треба робити. Просто моїй дитині вже 25 років, тому ми з нею удвох зібралися, пішли у військкомат”, – розповіла Ганжа.

Журналістка зізналася, що не вміє стріляти, але переконана, що, “поки не візьмеш у руки автомат, ти не будеш стріляти”. 

“Я теж не вмію (стріляти. – Ред.). У мене був досвід у житті, коли мені треба було сісти за кермо чи ще опанувати якусь спеціальність. І я знаю: поки ти не сядеш за кермо, ти не поїдеш. Поки не візьмеш у руки автомат, ти не будеш стріляти. Ти береш автомат і розумієш, що це та річ, яка вишколюється роками, але опанувати ази ти можеш. Командири говорять, що сучасні війни не ведуться за допомогою стрілецької зброї. Правило, яке тобі говорить командир, – ти стріляєш не у ворога, а в напрямку ворога. Тобі його треба подавити вогнем. Тому я думаю, що ми з цим впораємося”, – розповіла Леся Ганжа.

Крім того, вона розповіла, що в Ірпені охороняли місток на Бучу. “Побут достатньо важкий. Ми жили в підвалі, в цьому підвалі хлопці зробили “буржуйку”, тому там було досить затишно. Пил лежав на всьому: на одязі, на касках, а для того, щоб він не забивався в автомати, то правило було таке: магазини не знімаються, а на дуло натягували хто що. Хлопці часто натягували презервативи або гумові рукавички. Я спочатку думала, що це жарт, але ні, це не жарт, бо інакше твій автомат покривається рівномірним шаром пилу”, – сказала журналістка.

Liked the article?
Help us be even more cool!