ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Белсату" Дарина Чульцова вийшла на волю після двох років ув’язнення

05.09.2022, 11:35
Фото – Новы Час
Фото – Новы Час

Журналістка каналу "Белсат" Дарина Чульцова 3 вересня вийшла на волю, повністю відбувши покарання – два роки позбавлення волі в Гомельській жіночій колонії, повідомляє "Белсат".

У колонії Дарина працювала на швейній фабриці. За словами рідних, ця робота майже не оплачувалася: її зарплата становила 41 рубль (25 грн) на місяць. Якщо на фабриці була друга зміна, вранці ув'язненим часто доводилося перебирати мішок-півтора картоплі. Крім цього, журналістці доводилося чергувати, прибирати територію.

Окрім роботи журналістка брала участь у культурних та спортивних заходах колонії.

Як пише видання, у неволі Дарину поставили на профілактичний облік як "схильну до екстремізму та інших деструктивних дій". Такий статус передбачав посилений контроль з боку адміністрації. Журналістка мала носити жовту бирку – таким кольором позначають людей, нібито "схильних до екстремізму".

Рідні Дарини розповіли, що вона завжди намагалася триматися бадьоро, оптимістично, усміхатися, не провокувати конфліктів. За весь час вона не мала покарань, не потрапляла вона і до штрафного ізолятора.

В'язниця не змусила Дашу засумніватись у своєму життєвому виборі: після звільнення хоче повернутися до журналістики.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого 2021 року суд Фрунзенського району Мінська засудив двох журналісток телеканалу "Белсат" Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову до двох років колонії загального режиму.

Журналістки "Белсату" Катерина Андрєєва та Дарина Чульцова були затримані 15 листопада 2020 року в Мінську у квартирі на 14-му поверсі будинку на "площі Змін". З цієї квартири журналістки вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

20 листопада 2020 року Андрєєвій висунули звинувачення за статтею ч. 1 ст. 342 КК ("Організація та підготування дій, що грубо порушують громадський порядок").

Засуджені журналістки "Белсату" стали лауреатками премії "За свободу і майбутнє ЗМІ".

 

Liked the article?
Help us be even more cool!