ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів пускатимуть на заходи Рівненської облради з дотриманням правил карантину

11.12.2020, 16:40
Фото – Shutterstock / Радіо Свобода
Фото – Shutterstock / Радіо Свобода

Журналісти можуть відвідувати сесії та інші заходи Рівненської обласної ради з дотриманням правил карантину та по одному представнику засобу масової інформації і по два (оператор і журналіст) від телеканалів.

Про це представниці ІМІ в Рівненській області повідомив новообраний голова облради Сергій Кондрачук.

“Про те, що перше пленарне засідання сесії буде закритим для журналістів, я довідався, напевно, безпосередньо перед самим засіданням. Мене це здивувало, тому що, відповідно до Закону “Про інформацію”, засідання не може бути закритим для ЗМІ. Як людина, яка доволі довгий час працювала в ЗМІ, мене таке рішення здивувало. Тому одним з перших моїх рішень, коли вже було відомо про дату наступного пленарного засідання, було проводити його відповідно до чинного законодавства з можливістю присутності на ньому представників ЗМІ”, – зазначив Кондрачук. 

Водночас, додав він, рішення про обмеження кількості представників ЗМІ на засіданні облради було ухвалене з огляду на карантинні обмеження і низку нормативних актів, які взагалі обмежують перебування скупчень людей в окремих місцях.

“Журналісти зможуть безперешкодно потрапити й на друге, і на третє пленарне, і безперешкодно працювати, тому що обласна рада восьмого скликання відкрита”, – запевнив він.

Сергій Кондрачук зазначив, що журналісти одного видання зможуть чергуватися на сесіях, щоб висвітлювати процес повно і водночас не створювати скупчень людей. Це стосується всіх заходів Рівненської обласної ради. 

Так, Рівненська облрада запрошує 15 грудня журналістів на друге пленарне засідання сесії облради восьмого скликання.

“Засідання відкрите для засобів масової інформації. Але задля дотримання карантинних норм запрошуємо по одному представникові від одного ЗМІ й по одній знімальній групі (журналіст, оператор) від телевізійних каналів”, – повідомляється на фейсбук-сторінці Рівненської обласної ради.

Як повідомляв ІМІ, 2 грудня журналістів “Четвертої влади” не пустили на перше засідання новообраної Рівненської обласної ради. Відмову мотивували карантинними обмеженнями.

10 грудня начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області Олексій Камишанський під час зустрічі з представницею ІМІ повідомив, що поліція спробує врегулювати питання з допуском журналістів на сесії місцевих рад.

Liked the article?
Help us be even more cool!