ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Рівненщини спробує врегулювати питання з допуском журналістів на сесії місцевих рад

11.12.2020, 12:38
Фото речниці ГУ НП в Рівненській області Марії Юстицької
Фото речниці ГУ НП в Рівненській області Марії Юстицької

Поліція Рівненщини спробує врегулювати питання з допуском журналістів на сесії місцевих рад.

Про це представниці ІМІ під час зустрічі 10 грудня повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області Олексій Камишанський.

Під час зустрічі представниця ІМІ розповіла про випадки перешкоджань у доступі  журналістів на сесію Рівненської обласної ради, а також повідомила про численні скарги журналістів на закритість органів місцевого самоврядування. Зокрема, представники ЗМІ бачать проблему в тому, що не можуть потрапити в кулуари рад і стежити за важливими формальними й неформальними зустрічами політиків та посадовців.

“Хотілося б, щоб поліція розуміла, що тут головний Закон “Про інформацію”, який дозволяє журналістам працювати, а те що відбувається в радах – це перешкоджання роботі. Фактично протягом року сесії рад у нас закриті й журналісти не мають доступу до важливої інформації”, – повідомила представниця ІМІ Анна Калаур.

“Я вас почув. На місцевому рівні ми спробуємо пропрацювати з головою обласної ради та з депутатським корпусом щодо врегулювання цієї ситуації. З місцевою радою та місцевим депутатським корпусом також врегулювати ці питання, бо я вважаю, що приховувати немає що ні депутатам, ні якимось там іншим органам влади. Все одно всі рішення потім публікуються, і, як воно там усе відбувається, цікаво бачити людям, бо вони обирали депутатів. Так само для них вони й повинні працювати. Вони є представниками народу, і люди мають бачити, що вони роблять. Це моя особиста думка. Думаю, ми це пропрацюємо”, – відповів Олексій Камишанський.

За його словами, на сесії також не пускають поліцію.

“Ми можемо бути присутні тільки на запрошення головуючого, перебувати в сесійній залі. Втручатися в діяльність органу місцевого самоврядування ми не маємо також права”, – розповів Олексій Камишанський.

Поліцейський розповів, що наразі журналісти не скаржилися поліції на проблему з доступом до сесій рад. Незважаючи на це, правоохоронці поспілкуються про проблему з владою.

Як повідомляв ІМІ, 2 грудня журналістів “Четвертої влади” не пустили на перше засідання новообраної Рівненської обласної ради. Відмову мотивували карантинними обмеженнями.

Liked the article?
Help us be even more cool!