ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів не пускають на засідання Ради та в ложу преси

29.08.2019, 10:49
Фото – ukrinform.ua

Частину представників засобів масової інформації не пускають на урочисте засідання Верховної Ради у зв'язку з відсутністю їх у списку акредитації, повідомляє Укрінформ.

Так, у холі першого під'їзду парламенту перебуває більше десятка медійників, яких відмовляється пускати охорона. Серед них, зокрема, парламентський кореспондент Укрінформу Олександр Трохимчук. Причина – відсутність їхніх імен у списку акредитації.

У пресслужбі апарату ВР пояснюють, що вони нібито не пройшли електронної акредитації, що була відкрита вранці 28 серпня, а іншої можливості допустити журналістів 29 серпня не передбачено.

Самі ж представники ЗМІ стверджують, що акредитувалися і навіть отримали підтвердження про успішність передання даних.

Як пише інформагентство, ситуація залишається невирішеною вже протягом близько пів години.

За інформацією “Української правди”, у ложу преси у Верховній Раді не пустили представників інформагенцій Reuters, Associated Press, EPA, фотографів “Української правди” та руху "ЧЕСНО".

Як повідомляє кореспондент УП, на вході в будівлю парламенту журналісти були в списках, а на вході в ложу преси – уже ні.

Як повідомляє Радіо Свобода, про недопуск, попри попередню акредитацію, заявила і заступниця головного редактора газети Kyiv Post Ольга Руденко.

“Купи людей з нормальних ЗМІ немає в списках (вчора телефоном запевняли, що все гаразд, акредитація буде), вирішувати це ніхто не хоче, ніхто ні за що не відповідає, глава пресслужби ВР у відпустці (!). Фотографів світових агенцій не хотіли впускати на балкон, впустили після скандалу”, – написала вона.

Журналіст "Нового времени" Іван Верстюк також заявив, що подавав документи на акредитацію “майже три тижні тому”.

“Вчора ще раз відправив документи на разову акредитацію на сьогоднішнє засідання. І мене все одно не акредитували. Аналогічна історія склалася в багатьох колег”, – стверджує він.

Журналістка-розслідувачка проєкту Bihus.Info Леся Іванова назвала ситуацію “втратою інстинкту самозбереження” з боку парламенту. За її даними, доступ до кулуарів спершу обмежили, але згодом відкрили. Вона також повідомила про відмову журналістам у доступі до ложі для преси.

Liked the article?
Help us be even more cool!