ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "Схем" у Раді повідомив про загрози при новій владі

06.11.2019, 16:20
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Журналіст програми “Схеми” Михайло Ткач 6 листопада на парламентських слуханнях “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення” повідомив про загрози, які виникають перед працівниками ЗМІ за нової влади, повідомляє Радіо Свобода.

“Якщо президент Зеленський може захищати поведінку своєї прессекретарки тільки тому, що вона формує для нього комфортний простір, тоді чому десь у селі друзі голови сільради не можуть поводитися, як Юлія Мендель. Якщо персональні дані водіїв, відданих справі людей, які разом зі мною знімають матеріали, які більшість із вас, напевне, бачили, можна публікувати, а відповідні органи не реагують за фактом цієї публікації, – чи не головний це доказ того, що цей діяч і досі має вплив? І це тут, у Києві… Як тоді залякують журналістів у регіонах?”, – запитав Ткач з трибуни Верховної Ради.

“Багато з тих, хто в п’ятирічку Зеленського протидіятимуть журналістам, останні п’ять років чекали за кордоном або в країні і “вболівали за журналістів”. Вони раділи щоразу, коли виходили матеріали про Порошенка, Грановського, Кононенка, а зараз, коли вони прийшли до влади і отримали вплив, вони не розуміють, звідки увага до них та їхньої діяльності. За президентства Порошенка владою багато ресурсів було витрачено, щоб створювати атмосферу ненависті та зневаги до журналістів – просто за професійну діяльність. Я не знаю, який зараз план у президента Зеленського, чи буде він особисто ініціювати боротьбу проти журналістів, які критикують його владу і тим самим знижують його рейтинги, чи буде він просто мовчки спостерігати, як проти журналістів будуть боротися інші люди з його мовчазної згоди”, – сказав журналіст.

Також Михайло Ткач додав, що в Україні “дуже жорстке законодавство в частині захисту журналістів”, та в більш розвинених країнах “це законодавство м’якше, але воно діє”. “Ті, хто мають намір перешкоджати журналістській діяльності, не мають перед очима вироків за перешкоджання журналістській діяльності”, – відзначив журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 6 листопада виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк під час парламентських слуханнях з питань безпеки журналістів повідомила, що за 10 місяців 2019 року в Україні постраждали 208 журналістів внаслідок своєї професійної діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!