ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "Апострофа" не подаватиме заяву про напад поліції. Перед ним вибачився речник МВС

01.09.2021, 14:01
Роман Пєтушков у білій футболці з камерою. Фото: Апостроф
Роман Пєтушков у білій футболці з камерою. Фото: Апостроф

Фотокореспондент видання “Апостроф” Роман Пєтушков вирішив не подавати заяву про напад з боку поліцейських. Про це він сказав “Детектору медіа”.

Після нападу він повідомляв, що радитиметься з юристами, чи писати заяву до поліції. Наразі він розповів, що заяву він усе-таки не писав. Водночас він отримав вибачення від директора Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артема Шевченка.

“Особисто дзвонив Артем Шевченко та декілька раз вибачився за своїх колег. Оскільки я не отримав серйозних ушкоджень, то вирішив не писати заяву саме цього разу. Артем Шевченко також сказав що з керівниками підрозділів будуть проведені додаткові розмови, щоб не допустити таких ситуацій у майбутньому”, – повідомив Роман Пєтушков.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня під час масового затримання учасників акції протесту на алеї Героїв Небесної сотні в центрі Києва поліцейські напали на фотокореспондента "Апострофа" Романа Пєтушкова. Коли з боку поліції прозвучала команда "Затримувати всіх", він опинився між парканом і правоохоронцями. Один з поліцейських схопив кореспондента ззаду і почав затягувати в групу копів. Він відчув удари по спині, нирках і ногах.

Також 17 серпня в Києві біля Міністерства внутрішніх справ відбулась акція протесту фоторепортерів, які вимагали розслідувати злочини проти журналістів.

30 липня під час заворушень поліцейський забризкав кореспондента “Апострофа” Романа Пєтушкова сльозогінним газом з балончика. Пєтушков повідомив ІМІ, що не звертатиметься до поліції із заявою про напад правоохоронця.

Liked the article?
Help us be even more cool!