ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рух "Жовта стрічка" створив чат-бот, куди можна повідомляти про воєнні злочини росіян

Рух опору "Жовта стрічка" створив чат-бот "Очі" для збору інформації про воєнні злочини росіян на окупованих територіях.

Про це він повідомив у телеграмі

Вся зібрана інформація передаватиметься до відповідних правоохоронних органів та правозахисних організацій, які розслідують та притягують до відповідальності злочинців.

"Кожен злочин окупантів проти українського народу має бути покараний. Усі винні мають понести покарання", – наголосили активісти.

"Жовта стрічка" – рух громадянського спротиву російським окупантам, розпочатий після окупації Херсона. Активісти розклеюють у тимчасово окупованих містах України патріотичні листівки, запускають флешмоби

У вересні 2023 року рух "Жовта стрічка" запустив чат-бот "Бачимо АІ" для розпізнавання колаборантів та організаторів виборів.

У червні 2023 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав жителів Запорізької області повідомляти Сили оборони про техніку та живу силу росіян через чат-бот "єВорог". У Мінцифри також детально розповіли, про яку ворожу техніку важливо повідомляти в чат-бот. Станом на початок червня 2023 року понад 504 тисячі українців скористалися чат-ботом "єВорог". 

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов наголошує, що інформація від громадян про проліт ракети чи дрона допомагає збивати ворожі цілі. Поліція Київщини під час кожного повітряного удару росіян отримує від 60 до 100 таких дзвінків. Також міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав кримчан повідомляти про техніку окупантів у чат-боті "єВорог" (@evorog_bot).

Liked the article?
Help us be even more cool!