ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримчан закликають повідомляти ЗСУ про військову техніку росіян

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав кримчан повідомляти про техніку окупантів у чат-боті "єВорог" (@evorog_bot).

Про це він написав у телеграм-каналі.

"Пишіть, якщо бачите танки, БТРи, бензовози, ракетні комплекси С-300, "Іскандери", переміщення російських колон, розміщення ППО тощо. Важливе кожне повідомлення. Великим плюсом буде фото або відео. Але робіть їх дуже обережно. Переконайтеся, що окупанти вас не бачать. Після відправки повідомлення видаліть листування з єВорогом та уважно почистьте галерею смартфона. Ваша безпека найважливіша. Поділіться цим повідомленням зі знайомими в дуже тимчасово окупованому Криму. Наближатимемо деокупацію разом", – написав Федоров.

У червні 2023 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав жителів Запорізької області повідомляти Сили оборони про техніку та живу силу росіян через чат-бот "єВорог". У Мінцифри також детально розповіли, про яку ворожу техніку важливо повідомляти в чат-бот "єВорог". Станом на початок червня 2023 року понад 504 тисячі українців скористалися чат-ботом "єВорог". 

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов наголошує, що інформація від громадян про проліт ракети чи дрона допомагає збивати ворожі цілі. Поліція Київщини під час кожного повітряного удару росіян отримує від 60 до 100 таких дзвінків.

Liked the article?
Help us be even more cool!