ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський заявив, що ставиться дуже обережно до регулювання соцмереж

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ставиться дуже обережно до регулювання соціальних медіа. Так він відповів 27 серпня на пресконференції на запитання телеканалу “Еспресо”.

Так, кореспондентка “Еспресо” нагадала, що Головне управління розвідки заявляло про небезпеку Telegram для України, а також про зареєстрований законопроєкт, який має врегулювати загалом діяльність соціальних медіа і Telegram зокрема.

“Я не можу вам коментувати цей законопроєкт, тому що не знаю деталей. Давайте почитаємо і зрозуміємо. В цілому я дуже обережно ставлюся до  регулювання таких процесів, скажу вам відверто. Бо ж, бачте, ГУР попросив це, потім інша розвідка щось ще, потім Служба безпеки – третє. Так, я думаю, правоохоронні органи потім підтягнуться, і можна все зарегулювати. Я б дуже обережно ставився б до таких кроків, хоча не можу критикувати законопроєкт, бо не читав”, – сказав він. 

Нагадаємо, 21 березня 2024 року народний депутат Микола Княжицький повідомив, що ініціюватиме законопроєкт про регулювання в Україні Telegram та подібних до нього платформ. І вже 25 березня до Верховної Ради надійшов законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація”.

Ризики Telegram для України

У лютому 2024 року в Головному управлінні розвідки Міноборони України визнали, що Telegram становить низку загроз для безпеки України й потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми. 

27 березня 2024 року керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що Telegram є проблемою для національної безпеки України.

Представник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко повідомив, що сервери месенджера Telegram з високою ймовірністю розміщені в більшості на території Росії. 

Про те, як телеграм-канали, які входять до 100 найпопулярніших українського сегмента, поширюють фейки та маніпулюють на темі мобілізації, читайте в дослідженні ІМІ.

30 квітня 2024 року голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що державі слід припинити офіційну комунікацію в Telegram.

У серпні 2024 року голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутат від “Слуги народу” Микита Потураєв заявив, що Telegram необхідно закрити, подібно до ВКонтакте та Одноклассники, оскільки для врегулювання його діяльності ресурсів в України немає і не буде.

Liked the article?
Help us be even more cool!