ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський: Затримання Дурова ніяк не впливає на те, що Telegram працює в Україні

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня 2024 року. Скриншот ІМІ з відеотрансляції Суспільного

Президент України Володимир Зеленський заявив, що затримання Францією засновника Telegram Павла Дуров ніяк не впливає на те, що Telegram працює в Україні.

Так він відповів 27 серпня на пресконференції на запитання про те, як затримання Дурова може вплинути на використання Telegram в Україні.

“Не знаю деталей цієї справи, скажу відверто. Мені здається, що ніхто не знає всіх деталей справи. На сьогодні це ніяк не впливає на те, що Telegram працює в Україні. А ті чи інші кроки й політика України в таких сенситивних питаннях – ми тут працюємо як країна майбутнього Європейського Союзу, тут повинні завжди бути розмови, діалоги, погодження серед країн ЄС, на мою думку”, – сказав президент.

Затримання Павла Дурова у Франції

Як повідомляв ІМІ, французькі судові органи продовжили 25 серпня термін утримання під вартою засновника Telegram Павла Дурова після його арешту в паризькому аеропорту. 

Ордер на арешт Дурова видала служба запобігання насильству щодо неповнолітніх (OFMIN) у межах попереднього розслідування ймовірних злочинів, включно із шахрайством, торгівлею наркотиками, кіберзалякуванням, організованою злочинністю і сприянням тероризму. 

Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, народний депутат партії “Голос” Ярослав Юрчишин зазначив, що наразі Україна спостерігатиме за розвитком подій навколо арешту Павла Дурова й регуляції платформи Telegram в Україні. Він також висловив сподівання, що українські спецслужби вже ведуть переговори з французькою владою, щоб хоча б частково отримати доступ до результатів слідства щодо Дурова.

Liked the article?
Help us be even more cool!