ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юрчишин: Україна поки спостерігатиме за ситуацією навколо арешту Дурова

Павло Дуров. Фото – Albert Gea / Reuters

Україна спостерігатиме за розвитком подій навколо арешту Павла Дурова й регуляції платформи Telegram в Україні. Рішення про закриття платформи для використання в Україні Рада національної безпеки і оборони наразі не готує.

Про це в коментарі Радіо Свобода повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, народний депутат партії “Голос” Ярослав Юрчишин:

“Наскільки мені відомо, наразі в РНБО не готують такого рішення. Однак і Служба безпеки України, і Головне управління розвідки, і Міністерство цифрової трансформації схиляються до того, що якщо Павло Дуров і адміністрація Telegram надалі повністю ігноруватимуть запити української сторони, то можливе блокування платформи в Україні”.

Юрчишин висловив сподівання, що українські спецслужби вже ведуть переговори з французькою владою, щоб хоча б частково отримати доступ до результатів слідства щодо Дурова.

“Ми розуміємо, що французька влада розглядає звинувачення щодо сприяння тероризму. Це викликало занепокоєння у представників російської влади, оскільки комунікація не лише щодо військових дій в Україні, але й спеціальні операції “Вагнера” в Центральноафриканській Республіці, яка колись перебувала під впливом Франції, відбувалася через Telegram. Найімовірніше, французькі спецслужби отримують додаткову інформацію, яка може бути цікава нашим спецслужбам”, – зазначив Юрчишин.

Голова Комітету ВР з питань свободи слова також додав, що на розгляді в Комітеті Ради з питань гуманітарної політики є законопроєкт, який пропонує вдосконалити регулювання соціальних мереж, зокрема Telegram, та заборонити представникам влади мати акаунти в соцмережах, які визнаються непрозорими. Проте, зазначив Юрчишин, цей законопроєкт ще не дійшов до першого читання.

Затримання Павла Дурова у Франції

Як повідомляв ІМІ, французькі судові органи продовжили 25 серпня термін утримання під вартою засновника Telegram Павла Дурова після його арешту в паризькому аеропорту. Ордер на арешт Дурова видала служба запобігання насильству щодо неповнолітніх (OFMIN) у межах попереднього розслідування ймовірних злочинів, включно із шахрайством, торгівлею наркотиками, кіберзалякуванням, організованою злочинністю і сприянням тероризму. Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Liked the article?
Help us be even more cool!