ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський запросив Маска до України

01.12.2022, 08:30
Фото - скріншот з відео nytimes.com
Фото - скріншот з відео nytimes.com

Президент України Володимир Зеленський 30 листопада запросив американського  бізнесмена Ілона Маска відвідати Україну, щоб побачити шкоду, завдану країні російськими військами, сказавши, що такий візит міг би допомогти мільярдеру зрозуміти ситуацію, перш ніж робити заяви про неї.

Про це Зеленський сказав через відеозв’язок на саміті The New York Times’s DealBook, повідомляє The New York Times.

“Якщо ви хочете зрозуміти, що тут зробила Росія, приїжджайте в Україну, і ви побачите це на власні очі. Після цього ви скажете нам, як закінчити цю війну, хто почав і коли ми можемо її закінчити”, - сказав Зеленський.

Водночас під час інтерв’ю з Ендрю Россом Соркіним з The Times відеозв’язок обірвався, а коли він відновився, Соркін пожартував, що Маск міг якось обірвати зв’язок. “Я вас чую”, – сказав Зеленський. - Найважливіше те, що містер Маск нас почує”.

Як повідомляв ІМІ, на початку жовтня гендиректор SpaceX Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу Starlink на територію окупованого Росією Криму. Він вважає, що спроба відбити півострів у російських військ може призвести до ядерної війни. Маск запустив на своїй твітер-сторінці опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один “референдум” на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент України Володимир Зеленський організував у твітері своє опитування щодо того, "який Маск подобається більше": той, що підтримує Україну, чи той, що за Росію. Згодом Маск написав, що й надалі дуже сильно підтримує Україну, але "переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні й, можливо, світу".

Раніше телеканал CNN заявив, що компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону про відмову фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Компанія Маска зазначила в листі, що “більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше”. У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink. Маск підтвердив такий намір.

Ілон Маск заявив, що понад 20 тисяч терміналів Starlink, які він подарував Україні, коштуватимуть компанії приблизно 100 мільйонів доларів до кінця цього року. За його словами, для компанії було нерозумно фінансувати Starlink в Україні без компенсації.

Раніше він заявив, що Україна має взяти на себе питання фінансування терміналів. Але потім написав, що все ж планує за них платити.

SpaceX активувала свою службу Starlink в Україні 26 лютого, через кілька днів після того, як міністр Михайло Федоров написав Ілону Маску у Twitter, закликаючи його надати доступ до інтернету.

27 квітня в Україні зареєстрували юридичну особу Starlink Ukraine (“Старлінк Юкрейн”) як представництво компанії SpaceX.

Liked the article?
Help us be even more cool!