ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський закликав країни ЄС заборонити російські державні телеканали

01.09.2022, 09:30
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав країни Європейського Союзу заборонити російські державні телеканали.

Про це він 31 серпня сказав у зверненні до учасників щорічної конференції Forum 2000 у Празі, повідомляється на сайті глави держави.

“Досі в європейських країнах можуть працювати російські пропагандисти. Досі в європейських країнах доступне російське телебачення, яке є чи не найбільшим дезінформатором у світі. І проти кого вони працюють, скажіть мені? Що саме вони намагаються зруйнувати чи хоча б дискредитувати найперше? Європейську демократію! І Європа потребує повного захисту від російської пропаганди. Жоден російський пропагандист не має залишитися на території ЄС. Жоден російський державний телеканал не має працювати на території ЄС”, – зазначив Зеленський.

Він також вважає, що для російських туристів має бути закрита територія ЄС. “І територія ЄС має бути закрита для тих громадян росії, які використовують Європу, щоб перепочити від зла, якому вони потурають у себе вдома своїм мовчанням. Візові обмеження спонукатимуть громадян росії відчувати, що за свободу потрібно боротися. Закриття європейського візового простору для туристів з росії точно захистить усі країни від убивць, які були в Солсбері чи у Врбетіце”, – сказав президент.

Як повідомляв ІМІ, на початку червня ЄС офіційно оголосив про запровадження шостого пакета санкцій проти росії, яким передбачено заборону мовлення трьох російських телеканалів: “Россия 24”, “Россия РТР” та ТВЦ.

2 березня ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу.

У червні голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк заявила, що російські пропагандистські канали намагаються обійти санкції Європейського Союзу, але їм це не вдасться.

Liked the article?
Help us be even more cool!