ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські телеканали намагаються обійти санкції ЄС - Герасим’юк

16.06.2022, 12:21
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Російські канали, які є рупорами пропаганди Кремля, намагаються обійти санкції Європейського Союзу, але їм це не вдасться.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявила голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк.

“Російські канали намагались і намагаються обійти санкції у будь-який спосіб. Але тут пропагандисти не зможуть викрутитися, адже обмеження стосуються всіх каналів, які раніше, ще в березні, потрапили у санкційний список. Наприклад, канали групи Russia Today. А це і RT English, RT UK, RT Germany, RT France, RT Spanish. Їхня діяльність теж заблокована”, - сказала вона.

За словами Герасим’юк, обмеження у шостому пакеті санкцій ЄС стосуються і представників російського й білоруського медіабізнесу. Зокрема голови Роскомнагляду Андрія Липова, пропагандистів з RIA Novosti Петра Акопова і Тимофія Сергейцева, Вікторії Никифорової, голови ради директорів “Національної Медіа Групи” Аліни Кабаєвої, співзасновника Яндекса Аркадія Воложа.

“Список білоруських медійників теж чималий: Андрій Сич, співведучий програми “Платформа” на державному телевізійному каналі “Беларусь 1”; Ігор Тур, співробітник державного телевізійного каналу білорусі “ОНТ”; Людмила Гладка, кореспондентка газети “Беларусь сегодня”, ведуча державного ТК “Беларусь 1”; Григорій Азарьонок, співробітник державного телеканалу білорусі “СТВ”, - додала Герасим'юк.

Також вона висловила думку, що у російських телеканалів, які ще не потрапили під санкції ЄС, немає майбутнього. За словами Герасим'юк, Нацрада ще у квітні звернулася до РНБО та СБУ про сприяння у внесенні до санкційних списків Євросоюзу не тільки вже зазначених російських каналів, а й таких як НТВ, НТВ Мир, РЕН ТВ, СТС, телерадіокомпанія “Петербург” тощо.

“Ще раніше, в березні, ми звернулися до президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн і верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля щодо розширення переліку заборонених у ЄС російських каналів”, - зазначила вона.

Як повідомляв ІМІ, на початку червня ЄС офіційно оголосив про запровадження шостого пакета санкцій проти росії, яким передбачено заборону мовлення трьох російських телеканалів: “Россия 24”, “Россия РТР” та ТВЦ.

2 березня ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу.

Liked the article?
Help us be even more cool!