ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський вважає, що закон про олігархів уже запрацював

11.11.2021, 10:12
Фото – скріншот відео із сайту president.gov.ua
Фото – скріншот відео із сайту president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський переконує, що закон про деолігархізацію є першим кроком для того, щоб покласти край політиці так званих політиків-олігархів, і вважає, що документ запрацював у перший день після підписання.

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

“Політика олігархів-політиків або політиків-олігархів дуже проста: ресурси не для всіх, а тільки для них, закон один для всіх, та тільки не для них. Вони купують депутатів, які лобіюють їхні інтереси, правоохоронців, які це не помічають, і суддів, які це прощають, а свої медіа перетворюють на артилерію проти держави, проти конкурентів. Цей закон – це перший крок, щоб покласти їй край”, – сказав президент.

Водночас він зазначив, що “дехто” називав закон “пустишкою” та “фікцією”, таким, який не працюватиме.

“Дехто” – це один з відомих політиків-олігархів. Попри всі його слова я щиро дякую йому: те, що закон працює в перший же день після ухвалення, довів саме цей політик-олігарх. Переконуючи всіх, що він тільки політик, він мужньо втратив частинку себе і своїх медіаактивів. Я щиро вітаю колективи двох інформаційних телеканалів, що здобули реальну незалежність, зможуть казати людям правду і вільно працювати під керівництвом нових, незаангажованих і незалежних власників – це народні депутати з партії цього політика-олігарха”, – додав Зеленський.

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада телеканали “Прямий” та 5-й заявили про створення медіахолдингу “Вільні медіа”, який придбав 100% корпоративних прав у цих телеканалів. Як зазначено в заяві телеканалів, медіахолдинг створено через небезпеку, яку становить закон про олігархів. 

5 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 3 листопада Верховною Радою Закон №1780-ІХ “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вважає, що антиолігархічний закон сприятиме тінізації медіаринку.

Liked the article?
Help us be even more cool!