ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Антиолігархічний закон сприятиме тінізації медіаринку – Оксана Романюк

10.11.2021, 11:00
Фото – Нацрада
Фото – Нацрада

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вважає, що антиолігархічний закон сприятиме тінізації медіаринку.

Про це вона сказала в коментарі DW, коментуючи продаж колишнім президентом України Петром Порошенком акцій “Прямого” та 5 каналу холдингу “Вільні медіа”.

“Медійні олігархи легким змахом руки зникнуть з переліку кінцевих бенефіціарів. Перепишуть ресурси, як то кажуть, на кота”, – прогнозує експертка.

На її думку, відмовитися від акцій телеканалів Петра Порошенка змусив саме закон про деолігархізацію, за яким вплив на медіа є однією з “ознак” олігарха й може бути підставою для санкцій. Закон, як очікується, запрацює через пів року. 

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада телеканали “Прямий” та 5-й заявили про створення медіахолдингу “Вільні медіа”, який придбав 100% корпоративних прав у цих телеканалів. Як зазначено в заяві телеканалів, медіахолдинг створено через небезпеку, яку становить закон про олігархів. 

5 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 3 листопада Верховною Радою Закон №1780-ІХ “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Liked the article?
Help us be even more cool!