ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський "серйозно говоритиме" з Аваковим, якщо підозрюваних у вбивстві Шеремета арештували незаконно

20.05.2021, 13:18
Фото – Сергій Долженко / ЕРА
Фото – Сергій Долженко / ЕРА

Президент України Володимир Зеленський сказав, що “серйозно говоритиме” з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, якщо підозрювані у вбивстві журналіста Павла Шеремета виявляться арештованими незаконно. 

Про це він сказав на пресконференції 20 травня.

“Я не хотів би багато коментувати з цього приводу, я не втручаюся в діяльність правоохоронних органів і суду. Але скажу відверто: я знаю детально, що відбувається, і мені не все одно, якщо ці люди незаконно перебували за ґратами. Немає стовідсоткових доказів того, що вони винні або не винні”, – заявив президент.

Зеленський розповів, що листується з Яною Дугарь, і показав журналісту з каналу “Наш” Максу Назарову екран телефона з діалогом. До того журналіст попросив показати листування. Водночас президент попросив Назарова не озвучувати його іншим.

На уточнювальне запитання журналістки 5 каналу про відповідальність Авакова президент сказав таке: “Це складне питання. Якщо їх засудили незаконно, я серйозно говоритиму з міністром. Чи може він лишитися в такій ситуації? Ні”.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Нині серед підозрюваних – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтерка Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства. Кузьменко зараз перебуває під цілодобовим домашнім арештом, Дугарь – під заставою у розмірі 168 тис. 160 грн.

30 квітня Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід для обвинувачуваного в справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!