ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський призначив очільницю Центру протидії дезінформації

02.04.2021, 16:19

Президент Володимир Зеленський призначив Поліну Лисенко очільницею Центру протидії дезінформації. Відповідний указ № 137/2021 від 2 квітня опубліковано на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

"Призначити Лисенко Поліну Олександрівну керівником Центру протидії дезінформації", – йдеться в документі.

В ОП також поінформували, що 6 квітня відбудеться представлення Центру протидії дезінформації. Планується, що керівник ОП Андрій Єрмак презентує роботу центру представникам дипломатичних місій в Україні, а також експертам і громадським діячам у сфері медіа.

Своєю чергою Поліна Лисенко наголосила, що цей орган створено з метою протидії загрозам національній безпеці та національним інтересам України в інформаційній сфері, боротьби з пропагандою, деструктивними дезінформаційними впливами та кампаніями, недопущення маніпулювання громадською думкою.

"Центр повинен стати надійним щитом для громадян та держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни та спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання суспільною думкою", – сказала вона.

За даними Офісу глави держави, Поліна Лисенко у 2015 році закінчила магістратуру в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (магістр права), до 2019 року навчалася в цьому виші в аспірантурі. Кандидатка юридичних наук. У 2013–2015 роках працювала на посаді молодшого юриста в приватній юридичній компанії. З квітня 2015 до вересня 2019-го була помічницею першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України. До березня 2020 року обіймала посаду начальниці Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генерального прокурора. Також працювала керівницею проєкту з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів. Має подяку від директора Федерального бюро розслідувань США за спільну успішну операцію Офісу генерального прокурора та ФБР. З вересня 2020 року – директорка Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю АТ "Укрзалізниця".

Як повідомляв ІМІ, 9 березня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що наприкінці березня Міністерство культури та інформаційної політики планує презентувати Центр протидії дезінформації.

16 лютого міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що в Україні з березня розпочне працювати Центр протидії дезінформації.

21 вересня 2020 року Президент України Володимир Зеленський виступив за створення в Києві міжнародної штаб-квартири для боротьби з пропагандою та дезінформацією.

Liked the article?
Help us be even more cool!