ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський виступив за створення в Києві штаб-квартири з протидії пропаганді та дезінформації

24.09.2020, 10:02
Фото – скриншот з відео Офісу Президента України
Фото – скриншот з відео Офісу Президента України

Президент України Володимир Зеленський виступив за створення в Києві міжнародної штаб-квартири для боротьби з пропагандою та дезінформацією. Про це він сказав під час виступу на 75-й щорічній сесії Генасамблеї ООН, повідомляють “Букви”.

За його словами, поняття “чужа війна” більше немає, оскільки є випадки, як збиття малайзійського рейсу МН17, кліматичні загрози, проблеми з доступом до їжі та питної води, а також інформаційні загрози.

Зеленський зазначив, що на  сьогодні “дезінформація та фейк-ньюз можуть впливати на світові ринки, біржі та навіть виборчий процес”. У зв’язку з цим він виступив за створення в Україні спеціальної платформи для боротьби з дезінформацією.

“Україна як одна з держав, яка з 2014-го активно протидіє пропаганді та інформаційним атакам, готова ініціювати створення в Києві штаб-квартири міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня 2020 року Міністерство культури, молоді та спорту України виклало на своєму сайті порівняльну таблицю проєкту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації”.

21 січня ІМІ підготував аналіз цього  законопроєкту та не рекомендував депутатам його підтримувати.

27 січня представники медійної спільноти та громадських організацій рекомендували Міністерству культури, молоді та спорту утриматися від реєстрації законопроєкту “про дезінформацію” в парламенті.

3 лютого шість членів Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики заявили, що деякі норми законопроєкту про дезінформацію можуть призвести до наступу на свободу слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!