ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський нагородив орденом журналістку з Польщі

Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський нагородив громадянку Польщі, журналістку TVN Discovery Poland Б’янку Залевську орденом княгині Ольги ІІ ступеня. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Вона отримала нагороду “за вагомий особистий внесок у підтримання державного суверенітету, територіальної цілісності України та зміцнення українсько-польської співпраці”.

Б’янка Залевська з 2014 року працювала в зоні АТО на Донбасі, де отримала важке поранення. Як волонтер збирала й передавала до України гуманітарну допомогу. З початком повномасштабної війни РФ проти України надала значну допомогу підрозділам Збройних сил України, як волонтер допомагала в транспортуванні важкохворих дітей до шпиталів Республіки Польща.

Разом з журналісткою нагороду отримав ще один громадянин Польщі, медик-рятувальник Даміан Дуда. Його нагороджено орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.

Фото – president.gov.ua

Дуда зібрав команду медиків, які власним коштом закуповували необхідні медичні препарати та приїздили до України, щоб надавати екстрену медичну допомогу й евакуйовувати до стабілізаційного пункту воїнів, поранених на лінії фронту. Також він створив фонд, з якого фінансується закупівля медикаментів для команд медиків-волонтерів в Україні.

“Те, що ви робите, – велика праця: допомагати, підтримувати українців на фронті, які реально захищають не тільки Україну, а й, я вважаю, Європу, весь світ, наші спільні цінності”, – сказав Володимир Зеленський, вручаючи нагороди.

Він подякував народу Польщі за таких синів і доньок: “Я пишаюся тим, що в України є таке сильне сусідство. Я вам хочу подякувати. Я хочу подякувати всьому польському народові, всім людям, які з перших днів відкривали свої сім’ї, свої домівки, відкривали себе й допомагали”.

Як повідомляв ІМІ, улітку 2014 року Б'янка Залевська, яка була журналісткою телеканалу Еспресо.TV, отримала важкі поранення на Донбасі внаслідок обстрілу членами незаконних збройних формувань, які вели прицільний вогонь по журналістах у зоні проведення антитерористичної операції.

У грудні 2014 року тодішній Президент України Петро Порошенко нагородив Залевську орденом княгині Ольги III ступеня.

Liked the article?
Help us be even more cool!