ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський доручив розширити обмеження для олігархів за межі України – Малюська

13.01.2022, 10:00
Фото – скріншот з відеотрансляції пресмарафону Радіо Свобода
Фото – скріншот з відеотрансляції пресмарафону Радіо Свобода

Президент України Володимир Зеленський доручив відпрацювати механізм взаємодії з міжнародними та іноземними партнерами щодо розширення статусу олігарха та пов'язаних з ним обмежень і за межами країни.

Про це в ефірі телеканалу “Рада” 12 січня сказав міністр юстиції Денис Малюська, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Щоб наші партнери також реагували, також встановлювали додаткові контролі щодо активів і діяльності таких осіб за кордоном”, – пояснив він.

Малюська наголосив, що статус олігарха “автоматом” призведе до перешкод ведення бізнесу за кордоном. “Але ми хотіли б, щоб це було також нормативно врегульовано, а не лише на процедурах комплаєнсу західних бізнес-компаній”, – додав глава Мін'юсту.

Також він повідомив, що підготовка до набуття чинності законом про деолігархізацію “триває за планом та в рамках запланованих термінів”.

“Опір великий, війна не закінчилася. Ще є кілька рубежів захисту, які, очевидно, будуть задіяні олігархами. Але поки нічого непрогнозованого не сталося, вони не придумали чогось такого, чого ми заздалегідь не очікували”, – зазначив Малюська.

Він нагадав, що відведений олігархам шестимісячний термін на позбавлення визначених законом ознак олігарха закінчується 7 травня, після чого розпочнеться збір інформації про них та підготування проєктів рішень на РНБО з наданням бізнесменам можливості заперечити проти такого статусу.

Як повідомляв ІМІ, 5 листопада 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 3 листопада 2021 року Верховною Радою Закон №1780-ІХ “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вважає, що антиолігархічний закон сприятиме тінізації медіаринку.

Медіаюристи ІМІ вважають, що законопроєкт про олігархів не становить явних загроз свободі слова, а також не виглядає якимось загрозливим для олігархів.

8 листопада 2021 року телеканали “Прямий” та 5-й,  які належали Порошенку, заявили про створення медіахолдингу “Вільні медіа”. Медіахолдинг придбав 100% корпоративних прав у цих телеканалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!