ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський назвав телеміст піар-ходом перед виборами

08.07.2019, 13:51
Фото – скриншот з відео Офісу Президента України у фейсбуку

Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення українським телеканалом NewsOne та російським державним каналом “Росія 24” телемосту “Надо поговорить”, назвавши його піар-ходом перед виборами.

Про це Володимир Зеленський повідомив 8 липня у звернені, оприлюдненому у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

“Давайте поговоримо. Спочатку, українці, з вами. Ви – розумні люди і повинні на мить відключити емоції і трішки включити голови. Анонсований телеміст – це просто дешевий, але небезпечний піар-хід перед виборами, мета якого – знову поділити нас, усіх українців, на два табори”, – наголосив він.

Він також зазначив, що зараз українцями “маніпулюють політики, які дуже хочуть потрапити в парламент”.

“Я прошу вас зберігати спокій та не піддаватися на провокації. Наша реакція буде відповідною задля збереження спокою, порядку та інформаційної безпеки України. Окремо хочу звернутися до українських журналістів, особливо до журналістів цих каналів. Хтось  купив канали, але не вас. Ви не власність, ви не колекція Медведчука, не слуги Рабіновича. Ви – четверта влада. Ви теж слуги народу”, – наголосив він.  

Крім того, Володимир Зеленський звернувся до президента РФ Володимира Путіна з пропозицією провести переговори в Мінську за участю президентів США та Франції, канцлера Німеччини та прем’єр-міністерки Великої Британії.

Як повідомляв ІМІ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 9 липня проведе позачергове засідання у зв’язку з анонсованим телемостом між NewsОne та “Росія 24”. 

СБУ ініціює невідкладне скликання позачергового засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), на якому пропонується ухвалити рішення про застосування персональних санкцій до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами “112 Україна” і NewsOne, та ввести їх у дію відповідним указом Президента України.

7 липня російський ведучий Дмитро Кисельов анонсував у програмі “Вести недели” проведення 12 липня спільного телемосту “Надо поговорить” з українським телеканалом NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку.

Телеканал NewsOne заявив, що він запускає спільний проєкт із російським телеканалом “Росія 24” “Надо поговорить” тому, що вважає за необхідне провести розмову “з народами двох країн, а не з політиками”.

5 жовтня 2018 року власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від “Опозиційного блоку” Тарас Козак.

14 грудня 2018 року телеканал “112 Україна” повідомив, що новим власником каналу став народний депутат від політичної партії “Опозиційний блок” Тарас Козак.

14 червня стало відомо, що телеканал ZIK купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, який також є власником телеканалів NewsOne і “112 Україна”. На базі своїх медіаактивів він збирається створити новий медіахолдинг “Новини”.

Відразу після звістки про продаж ZIK із каналу звільнилася низка топменеджерів і журналістів.

8 липня Телеканал NewsOne повідомив, що скасував телемарафон “Надо поговорить” з каналом “Росія 24” через погрози журналістам.

Liked the article?
Help us be even more cool!