ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Низка топменеджерів і журналістів звільняється з телеканалу ZIK через нового власника

14.06.2019, 20:50
Фото - Leopolis.news

Низка журналістів  і топменеджерів заявила про звільнення з ZIK після того, як стало відомо, що новим власником телеканалу став соратник Віктора Медведчука нардеп від "Опозиційного блоку" Тарас Козак. Про це повідомляє "Детектор медіа".

З каналу ZIK звільняються керівниця департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан, шеф-редактор новин телеканалу Роман Недзельський, автор та ведучий Вахтанг Кіпіані, також про звільнення повідомила головна редакторка ІА ZIK Тетяна Вергелес.

"Мій ЗІК закінчився. Звільняюся", - написала Вергелес.

"За дев'ять років роботи мене безліч разів перепитували, чи Медведчук купив ZIK. І це завжди було неправдою. Але ось це сталося – Тарас Козак, поплічник кума Путіна, власник ZIKу. Я для себе не бачу жодної можливості продовжувати тут роботу", – повідомила Мовчан.

"Офіційно телеканал ZIK тепер належить Медведчуку. А я завтра видаю в ефір останній випуск тижневика "Деталі" і йду шукати роботу. Я багато разів спростовував інформацію про продаж каналу раніше, бо офіційно керував каналом менеджмент Петра Димінського. З цими людьми у мене були домовленості про невтручання в новини і тижневик, і я дякую, що цих домовленостей було дотримано. Ми могли робити новини і підсумкову програму так, як бачила їх редакція", – зазначив Роман Недзельський.

Автор та ведучий Вахтанг Кіпіані повідомив, що закриває свою програму на каналі.

"Дорогою на презентацію книги "Справа Василя Стуса" дізнався новину, що адвокат Стуса Медведчук купив телеканал, на якому понад шість років виходила програма "Історична правда – ZIK". Ми зробили близько 500 випусків. Як автор і ведучий програми повідомляю, що передача закривається. Медведчук – це ворог моєї країни, вбивця і минулого, і майбутнього", – написав Кіпіані.

Про припинення співпраці з телеканалом ZIK повідомив і журналіст Сергій Рахманін.

"Змушений припинити співпрацю з каналом ZIK. Причини зрозумілі. Дякую колегам за плідну співпрацю", - написав він.

Видання "TheБабель" повідомляє, що творчий колектив телеканалу найближчими днями планує робити публічну заяву. Також джерело з журналістів телеканалу повідомило, що багато працівників планують звільнятися через нового власника.

"Є невеликий відсоток працівників, яким байдуже, – менше 20%. І це переважно технічні працівники, які не працюють в кадрі. А ті, хто в кадрі, близько 90% – звільнятимуться", сказав співрозмовник видання.

З медіахолдингу ZIK також іде гендиректор Ігор Туркевич. Про це Туркевич повідомив "Детектору медіа" особисто.

"Причини, я думаю, зрозумілі" – сказав він у коментарі.

Ведучий каналу Остап Дроздов відповів виданню, що новина про зміну власника застала його в дорозі (він перебував у Львові) і він поки що не готовий коментувати свої подальші дії.

Як повідомляв ІМІ, Тарас Козак став новим власником телеканалу ZIK і створює медіахолдинг "Новини".

Liked the article?
Help us be even more cool!