ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ ініціює невідкладне засідання РНБО через телеміст

08.07.2019, 11:59

Служба безпеки України ініціює невідкладне скликання позачергового засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), на якому пропонується ухвалити рішення про застосування персональних санкцій до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами “112 Україна” і NewsOne, та ввести їх у дію відповідним указом Президента України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Вважаю абсолютно неприйнятним організацію телеканалом NewsOne “телемосту” з головним пропагандистським каналом країни-агресора, який перебуває під санкціями”, – наголосив т.в.о. голови СБУ Іван Баканов. 

“СБУ направила до керівників медіахолдингу “Новини” (телеканали “112 Україна”, NewsOne” та ZIK) повідомлення про відповідальність за проведення спільних заходів з телеканалом “Росія” та іншими мовниками держави-агресора, які знаходяться під санкціями РНБОУ”, – повідомив Баканов.

Водночас на засіданні РНБО пропонується відповідно до Постанови Верховної Ради України від 04.10.2018 №2589-VIII (ініційовано СБУ в жовтні 2018 року) ухвалити рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами “112 Україна” і NewsOne та ввести їх у дію відповідним указом Президента України.

Також т.в.о голови СБУ звернувся до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо можливості попередження вказаних суб’єктів інформаційної діяльності про неприпустимість порушення ліцензійних вимог та чинного законодавства (співпраця з юридичними особами РФ, які перебувають у санкційному списку РНБО), що може стати підставою для застосування до них штрафних санкцій.

Крім того, СБУ пропонує:

  • звернутися до голови Верховної Ради з проханням на найближчому засіданні парламенту розглянути ситуацію щодо функціонування вказаних телеканалів до ухвалення рішення Антимонопольним комітетом України щодо порушень антимонопольного законодавства в результаті придбання Тарасом Козаком телеканалів NewsOne, "112 Україна" та ZIK; 
  • ініціювати перед ВРУ закріплення на законодавчому рівні повноваження Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ухвалювати рішення щодо анулювання ліцензії на мовлення або анулювання ліцензії провайдера програмної послуги без звернення до суду, якщо порушення не було усунено після застосування санкцій “оголошення попередження” та “стягнення штрафу”, або в разі невиконання розпорядження державного регулятора у встановлені ним строки; 
  • ініціювати перед Антимонопольним комітетом України застосування заходів з демонополізації інформаційного простору з боку медіахолдингу “Новини”.

Як повідомляв ІМІ, 7 липня російський ведучий Дмитро Кисельов анонсував у програмі “Вести недели” проведення 12 липня спільного телемосту “Надо поговорить” з українським телеканалом NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку.

Телеканал NewsOne заявив, що він запускає спільний проєкт із російським телеканалом “Росія 24” “Надо поговорить” тому, що вважає за необхідне провести розмову “з народами двох країн, а не з політиками”.

5 жовтня 2018 року власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від “Опозиційного блоку” Тарас Козак.

14 грудня 2018 року телеканал “112 Україна” повідомив, що новим власником каналу став народний депутат від політичної партії “Опозиційний блок” Тарас Козак.

14 червня стало відомо, що телеканал ZIK купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, який також є власником телеканалів NewsOne і “112 Україна”. На базі своїх медіаактивів він збирається створити новий медіахолдинг “Новини”.

Відразу після звістки про продаж ZIK із каналу звільнилася низка топменеджерів і журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!