ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманому в Криму Ролану Османову пропонували записати відео на підтримку російської армії

18.07.2022, 13:30
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

Російські силовики пропонували громадянському журналісту з окупованого Криму Ролану Османову записати відеозвернення на підтримку російської армії.

Про це він розповів після тридобового адмінарешту, повідомляє “Кримська солідарність”.

За словами Османова, представники центру “Е” пропонували йому записати таке відео під час його затримання. Натомість йому пообіцяли не заводити на нього протокол за непокору співробітникам поліції. Османов відмовився.

Раніше підконтрольний росії Залізничний суд Сімферополя визнав Османова винним у непокорі вимогам співробітника поліції та заарештував на три доби. Російські силовики стверджували, що той нібито чинив опір під час затримання – “штовхався, знімав поліцейських на відео та перешкоджав їхній діяльності”. Сам Османов розповів, що відразу погодився пройти з начальником відділу ЦПЕ Русланом Шамбазовим у відділення, лише запитавши, у зв'язку з чим його затримують.

“У цей час мене обійшли ще двоє співробітників силових структур, вони були в масках і в обмундируванні, накинулися на мене ззаду, повалили мене на підлогу, одягли наручники й заштовхали в мікроавтобус, що стояв поряд. Усе це відбувалося у вкрай грубій формі”, – розповів Османов.

У будівлі поліції йому повідомили, що його звинувачують у дискредитації армії рф. Йшлося про репост посту російського адвоката Миколи Полозова, який назвав бомбардування російською армією українських міст фашизмом, уточнила “Кримська солідарність”.

Наразі Османов очікує суду за другим звинуваченням у дискредитації армії рф, розгляд якого відбудеться в підконтрольному росії Київському районному суді. Він зазначив, що розголос у ЗМІ та реакція людей допомагає в разі подібних викрадень, оскільки правоохоронці моніторять реакцію громадськості.

Ролан Османов – кримський активіст і громадянський журналіст. Раніше він брав участь у пікеті біля Ханського палацу, протестуючи проти його знищення під виглядом реставрації.

Як повідомляв ІМІ, 13 липня в окупованому Криму біля будівлі “Верховного суду”, де відбувався процес у справі Нарімана Джелялова, російські силовики затримали кримськотатарського блогера та громадського активіста Ролана Османова. Йому присудили три доби адміністративного арешту за нібито “невиконання законних вимог співробітників поліції”.

Liked the article?
Help us be even more cool!