ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманого в Криму блогера Османова арештували на три доби за нібито "непокору поліцейським"

14.07.2022, 10:04
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

“Залізничний районний суд” тимчасово окупованого Криму призначив затриманому блогеру та громадському активісту Ролану Османову три доби адміністративного арешту за нібито “невиконання законних вимог співробітників поліції”, повідомляє “Кримська солідарність”.

Представники центру “Е” стверджують, що Османов “чинив опір під час затримання за публічну дискредитацію військ рф” 13 липня біля будівлі “Верховного суду Республіки Крим”.

Сам Османов прокоментувати журналістам своєї версії не зміг, оскільки засідання проходило в закритому режимі та суддя допустив лише учасників процесу. Після його завершення активіста швидко відвезли на службовій машині “поліції”. 

Ролан Османов відбуде три доби в спецприймачі на вулиці Павленка в Сімферополі – за рішенням “Залізничного районного суду” через нібито порушення ч. 1 ст. 19.3 КпАП рф (“невиконання законних вимог співробітника поліції”).

Розгляд матеріалів адміністративної справи щодо “епізоду дискредитації військ рф” за ст. 20.3.3 КпАП РФ відбудеться 14 липня в “Київському районному суді”.

Нагадаємо, 13 липня в окупованому Криму біля будівлі “Верховного суду”, де відбувався процес у справі Нарімана Джелялова, російські силовики затримали кримськотатарського блогера та громадського активіста Ролана Османова. 

Затримання Османова проводив начальник відділу “Центру з протидії екстремізму” Руслан Шамбазов, який причетний до арештів адвокатів у Криму.

З його рапорту випливає, що Османов розміщував у себе на фейсбук-сторінці публікації, які нібито дискредитують збройні сили рф. На вимоги проїхати з ними до центру “Е”, активіст не погодився, знімав те, що відбувається, на телефон, “штовхався” і “чинив опір”, що стало основою адміністративного протоколу в ч. 1 ст. 19.3 КпАП рф.

Покази правоохоронця підтвердили знайдені свідки Ю. М. Бородін та М. В. Кіденко.

Нагадаємо, у грудні 2021 року “Київський районний суд” призначив Османову штраф у розмірі 15 тисяч рублів за участь у стихійних зборах кримських татар 4 вересня біля ФСБ у Сімферополі. Він приїхав на місце подій як цивільний журналіст, але в результаті був затриманий разом з десятками людей і доставлений до відділу поліції. Там на нього склали адміністративний протокол, пізніше відбувся суд. Водночас Османову не повідомили про призначення слухання, а про процес він дізнався випадково. 

Пізніше до нього з візитом приходили співробітники ЦПЕ для застереження щодо “неприпустимості скоєння злочинів”.

Ролан Османов – кримський активіст і стрімер. Раніше він брав участь у пікеті біля Ханського палацу, протестуючи проти його знищення під виглядом реставрації.

Liked the article?
Help us be even more cool!