ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засуджена за сепаратизм ексжурналістка оскаржила свій вирок

25.01.2022, 17:53
Фото – Галина Терещук, Радіо Свобода
Фото – Галина Терещук, Радіо Свобода

Колишня львівська журналістка Олена Бойко (Віщур) подала апеляцію на вирок Галицького райсуду Львова, яким її визнали винною в зазіханні на територіальну цілісність України, повідомляє Zaxid.net.

Згідно з вироком Галицького райсуду, вона уникла реального тюремного ув’язнення за “законом Савченко”, проте вона все ж відсиділа 412 днів у камері СІЗО. Тепер Львівський апеляційний суд розгляне законність рішення судді Галицького райсуду Віталія Радченка. 

Як повідомляв ІМІ, 25 листопада 2021 року Галицький районний суд Львова визнав колишню львівську журналістку Олену Бойко (Віщур) винною в зазіханні на територіальну цілісність України й призначив їй два роки та три місяці в'язниці. Зважаючи на те що вона провела 412 днів у СІЗО, а за “законом Савченко” один день попереднього ув’язнення рахується як два дні позбавлення волі, Олена Бойко (Віщур) уже відбула призначене покарання.

Олена Бойко (Віщур) у серпні 2015 року виїхала на тимчасово окуповані території України, потім до Росії. Через російські медіа закликала до зміни територіальних меж України.

16 січня 2019 року Олену Бойко (Віщур) депортували з Росії, оскільки вона порушила термін перебування в цій державі. Працівники СБУ затримали її  та відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

17 січня 2019 року Галицький суд Львова обрав щодо Віщур міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 60 днів. У березні суд продовжив термін перебування в СІЗО підозрюваної.

3 березня 2020 року Олена Бойко (Віщур) вийшла на волю із СІЗО, сплативши заставу в розмірі 168 тис. грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!