ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрювану в сепаратизмі львівську ексжурналістку випустили із СІЗО під заставу

10.04.2020, 13:01
Фото – Галина Терещук, Радіо Свобода
Фото – Галина Терещук, Радіо Свобода

Колишня львівська журналістка Олена Бойко (Віщур), яку понад рік тому депортували з Росії і яку підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність України, вийшла на волю із СІЗО, сплативши заставу в розмірі 168 тис. грн. Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на прокуратуру Львівської області.

Як повідомили виданню 10 квітня в прокуратурі Львівщини, досудове слідство в кримінальному провадженні щодо Олени Бойко завершено, триває розгляд справи в суді. 

Підозрювана перебуває на волі вже понад місяць, оскільки сплатила заставу в розмірі 168 160 грн і вийшла із СІЗО ще 3 березня.

Рішення про звільнення Олени Бойко (Віщур) під заставу передбачає, що вона за першим викликом з'являтиметься до слідчих і на засідання суду. Наразі, як запевнили видання в прокуратурі та СБУ, підозрювана добровільно виконує всі формальності, утім вона й далі залишається під певним наглядом.

Як повідомляв ІМІ, Олена Віщур у серпні 2015 року виїхала на тимчасово окуповані території, потім до Росії. Через російські медіа закликала до зміни територіальних меж України.

16 січня 2019 року Олену Віщур депортували з Росії, оскільки вона порушила термін перебування в цій державі. Працівники СБУ затримали її  та відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"). Санкція статті передбачає є позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

17 січня 2019 року Галицький суд Львова обрав щодо Віщур міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 60 днів. У березні суд продовжив термін перебування в СІЗО підозрюваної.

Liked the article?
Help us be even more cool!