ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засуджена в Криму Ірина Данилович може втратити слух – лікарка

11.04.2023, 10:09
Фото – ZMINA
Фото – ZMINA

Незаконно засуджена в окупованому Криму громадянська журналістка Ірина Данилович може втратити слух через несвоєчасне надання медичної допомоги. Це після обстеження підтвердила лікарка, повідомив аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко.

"КримSOS стало відомо, що нещодавно Ірина Данилович отримала змогу пройти коротке медичне обстеження. Попередньо лікарка підтвердила проблеми зі слухом і необхідність додаткових обстежень. Вірогідність того, що Ірина Данилович може втратити слух через відсутність своєчасної медичної допомоги, становить 50 %", – йдеться в повідомленні.

Подальші огляди проводитимуться за ініціативи СІЗО. У коментарі Крим.Реалії батько ув’язненої Броніслав Данилович розповів, що обстеження затягувала "суддя" Наталія Кулинська. До того ж підконтрольний росії міський суд Феодосії обмежив можливість Ірини Данилович ознайомитися з протоколами засідань "суду" в її кримінальній справі, а також готувати заперечення на них.

Як повідомляв ІМІ, засуджена в Криму громадянська журналістка Ірина Данилович оголосила 21 березня сухе голодування до "початку лікування чи біологічної смерті", про що повідомила листом. У листі вона повідомила про погіршення стану її здоров’я: порушення слуху та можливий перенесений мікроінсульт.

22 березня 2023 року низка правозахисних організацій закликала негайно забезпечити госпіталізацію Ірини Данилович.

6 квітня Данилович припинила голодування в обмін на лікування.

28 грудня 2022 року окупаційний суд Феодосії в Криму засудив громадянську журналістку та правозахисницю Ірину Данилович до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні та виготовленні вибухових речовин за ч. 1 ст. 222.1 КК РФ.

Міністерство закордонних справ України засудило ухвалений російською окупаційною владою в тимчасово окупованому Криму "вирок" українській громадянській журналістці Ірині Данилович.

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня 2022 року в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук. 

Наприкінці липня 2022 року Данилович заявила про те, що співробітники ФСБ РФ побили її та продовжують тиск на неї.

Ірина Данилович працювала медсестрою, була також громадянською журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала інформацію про війну в Україні.

Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків та затримання Ірини Данилович.

Liked the article?
Help us be even more cool!