ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізькі депутати розглянуть питання щодо участі ЗМІ у висвітленні сесій міськради

04.02.2021, 12:50
Фото – Запорізька міська рада
Фото – Запорізька міська рада

Запорізькі депутати розглянуть питання щодо участі ЗМІ у висвітленні сесій міської ради. Про це повідомляється 4 лютого на сайті Запорізької міської ради.

Так, постійна депутатська комісія міської ради з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку та запобігання корупції отримала доручення розглянути питання щодо участі засобів масової інформації у висвітленні роботи сесій Запорізької міської ради, депутатів міської ради. 

Комісія повинна розробити свої пропозиції з цього приводу, які це регламентуватимуть. Від кого комісія отримала доручення, не повідомляється. 

Планується, що розгляд цього питання почнеться вже наступного тижня. 

Також повідомляється, що місто звертається з листом до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій “із приводу надання рекомендацій, роз’яснень щодо вирішення вказаного питання з урахуванням діючих карантинних норм та непорушення при цьому карантинних обмежень”. 

Низка запорізьких журналістів вже відреагували на цю інформацію міської ради. Так, журналістка Катерина Майборода розмістила на своїй фейсбук-сторінці реакцію на неї.

“Формулювання в цьому релізі “щодо участі засобів масової інформації у висвітленні роботи сесій Запорізької міської ради, депутатів міської ради” штучно звужує сектор, за яким зараз міськрада порушує права журналістів та право громади на отримання інформації. На сьогодні медіа не можуть відвідувати не лише сесії, але й депутатські комісії, засідання виконавчого комітету та інші заходи, що відбуваються в адміністративних будівлях міської ради. Це унеможливлює прозорість та підзвітність міської влади. Відтак ми, представники медійної спільноти, вимагаємо від Запорізької міської ради припинити прикриватися рішенням комісії та перешкоджати журналістській діяльності”.

Як повідомляв ІМІ, 30 січня понад 20 журналістів Запоріжжя звернулися з відкритою заявою до органів центральної влади з проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася через системний недопуск журналістів на сесії Запорізької міської ради та засідання постійних депутатських комісій.

Журналісти заявили, що з весни 2020 року вони позбавлені можливості відвідувати сесії міськради й депутатських комісій та не можуть повноцінно висвітлювати діяльність міських органів влади Запоріжжя. 

2 лютого представник Комітету Верховної Ради з питань свободи слова  у відповідь на звернення журналістів повідомив, що 17 лютого Комітет розгляне звернення запорізьких журналістів щодо систематичних перешкоджань з боку представників Запорізької міської ради за участю представників МВС. 

2 лютого поліція Запоріжжя відкрила справу через недопуск журналістів на сесії міськради.

Liked the article?
Help us be even more cool!