ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізька міськрада скасувала акредитацію для журналістів

14.06.2021, 12:00
Фото – Дмитро Смольєнко, Укрінформ
Фото – Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Запорізька міська рада 11 червня скасувала акредитацію для журналістів, запроваджену наприкінці лютого. Таке рішення міськрада ухвалила 11 червня на сесії 54 голосами з 56, повідомляється на сайті міської ради.

Так, міська рада визнала таким, що втратило чинність, її рішення від 24 лютого №82 “Про затвердження Порядку акредитації журналістів та працівників засобів масової інформації на пленарні засідання Запорізької міської ради”.

Крім того, депутати внесли певні зміни до регламенту міськради. Згідно зі змінами, журналісти, працівники засобів масової інформації (не більш ніж двоє осіб від одного ЗМІ), які бажають висвітлювати діяльність ради, допускаються на пленарне засідання ради за наявності редакційного посвідчення. 

“Вказані особи можуть знаходитися в сесійній залі, приміщеннях загального користування Запорізької міської ради з вільним доступом до них. Обмеження прав журналістів щодо висвітлення роботи ради не допускається”, – йдеться в рішенні.

Рішення про скасування акредитації підписали п'ять із шести депутатських фракцій Запорізької міської ради. Не підписали рішення депутати промерської фракції “Партія Володимира Буряка "Єднання".

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого 2021 року постійна комісія з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку та запобігання корупції Запорізької міської ради запропонувала розробити порядок акредитації засобів масової інформації і підготувати відповідний проєкт рішення для голосування на сесії. Посадовці аргументували таке рішення “підвищенням ефективності міської ради в сприянні журналістам, технічним працівникам ЗМІ у виконанні ними своїх професійних обов'язків, надання можливостей для всебічного, об'єктивного та збалансованого висвітлення журналістами, технічними працівниками ЗМІ діяльності запорізької міської ради та її виконавчих органів”. За рішення про розроблення порядку акредитації депутати проголосували одноголосно. Рішення про порядок акредитації, який, зокрема, встановлював обмеження в доступі до будівлі міськради в часі та пересування журналістів усередині будівлі було проголосоване 24 лютого 2021 року.

30 січня понад 20 журналістів Запоріжжя звернулися з відкритою заявою до органів центральної влади з проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася через систематичний недопуск журналістів на сесії Запорізької міської ради та засідання постійних депутатських комісій.

Журналісти заявили, що з весни 2020 року вони позбавлені можливості відвідувати сесії міськради й депутатських комісій та не можуть повноцінно висвітлювати діяльність міських органів влади Запоріжжя.

2 лютого поліція Запоріжжя відкрила справу через недопуск журналістів на сесії міськради.

Liked the article?
Help us be even more cool!