ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Законопроєкт про добровільний військовий облік для жінок пройшов комітет ВР

05.09.2022, 17:31
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони схвалив законопроєкт про добровільне взяття жінок на військовий облік.

Про це повідомила народна депутатка Роксолана Підласа (“Слуга народу”) на своїй фейсбук-сторінці, передає Укрінформ.

“Комітет нацбезпеки і оборони схвалив (у першому читанні) законопроєкт, який робить військовий облік жінок добровільним. Сподіваюся на швидке голосування в залі”, – написала Підласа.

Як повідомляв ІМІ, 31 серпня Міністерство оборони України розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо добровільності поставлення на військовий облік жінок.

У липні Генеральний штаб ЗСУ заявив, що жінок в Україні братимуть на військовий облік лише за їхньої згоди, оскільки на сьогодні немає гострої потреби суттєво збільшувати їхню кількість.

17 грудня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства оборони №313, що розширював перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних. Серед них є журналістки. Жінки мають стати на військовий облік до кінця 2022 року.

З 1 жовтня 2022 року в Україні запрацює нова процедура взяття жінок на військовий облік.

Liked the article?
Help us be even more cool!