ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист редактора ЗОВу звернеться до ЄСПЛ через неефективне розслідування

03.04.2020, 12:43
Фото - helsinki.org.ua
Фото - helsinki.org.ua

Центр стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) готує подання до Європейського суду з прав людини щодо неефективного розслідування справи про побиття редактора дніпровського сайту "ЗОВ" та активіста Всеволода Новохатька. 

Про це повідомляється на сайті УГСПЛ.

Як повідомляв ІМІ, 1 квітня 2020 року редактор дніпровського сайту "ЗОВ" та активіст Всеволод Новохатько повідомив, що півтора місяця чекав на витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо внесення заяви про можливу бездіяльність поліції щодо розслідування його побиття.

24 травня 2018 року в Дніпрі група молодиків напала на громадського активіста і редактора ЗОВ (“Закон один для всіх”) Всеволода Новохатька.

Потерпілий пов’язує інцидент зі своєю журналістською діяльністю, зокрема публікаціями на сайті ЗОВ та в інших місцевих ЗМІ. Справу відкрили за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу – "Умисне легке тілесне ушкодження".

Після нападу Новохатько також написав заяву на посадовців патрульної поліції й через суд домігся відкриття кримінального провадження. 2 жовтня 2018 року було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (“Зловживання владою або службовим становищем”).

Проте 31 жовтня 2018 року ця справа була закрита постановою слідчого, про що його як заявника не поінформували.

Бабушкінський районний суд Дніпра за позовом Новохатька скасував постанову слідчого про закриття справи щодо побиття журналіста.

У квітні 2019 року справу закрили вдруге, він оскаржив це в суді, адже вважає, що воно відбулося з численними порушеннями.

6 грудня 2019 року редактор дніпровського сайту “ЗОВ” (“Закон один для всіх”) та активіст Всеволод Новохатько заявив про саботаж правоохоронців у розслідуванні нападу на нього в травні 2018 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!