ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Дніпрі скасував закриття справи про побиття редактора сайту “ЗОВ”

16.01.2019, 10:52
Фото - Фейсбук Всеволода Новохатько

Бабушкінський районний суд Дніпра скасував постанову слідчого про закриття справи щодо побиття журналіста й громадського активіста Всеволода Новохатька. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Новохатька.

За його словами, після нападу на нього влітку 2018 року він написав заяву на посадовців патрульної поліції й через суд домігся відкриття кримінального провадження. 2 жовтня 2018 року було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Як зазначив Всеволод Новохатько, 31 жовтня 2018 року ця справа була закрита постановою слідчого, про що його як заявника не поінформували. Про закриття справи він дізнався тільки через півтора місяці.

У рішенні суду йдеться про те, що “досудове слідство по вказаному кримінальному провадженню не проводилося”.

“Зміст обставин події та обставин, які є підставами для прийняття постанови, не досліджувалися”, – йдеться в рішенні суду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі. Це і стало підставою для скасування постанови про закриття справи.

Радіо Свобода підготувало інформаційний запит до поліції, аби дізнатися позицію щодо рішення суду.

Нагадаємо, 24 травня 2018 року в Дніпрі група молодиків напала на громадського активіста і редактора ЗОВ (“Закон один для всіх”) Всеволода Новохатька.

Потерпілий пов’язує інцидент зі своєю журналістською діяльністю, зокрема публікаціями на сайті ЗОВ та в інших місцевих ЗМІ. Справу відкрили за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу – умисне легке тілесне ушкодження.

Liked the article?
Help us be even more cool!