ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактор ЗОВу заявив про саботаж правоохоронців у розслідуванні нападу на нього

06.12.2019, 14:32
На фото (з мікрофоном) Всеволод Новохатько, фото – фейсбук Всеволода Новохатька
На фото (з мікрофоном) Всеволод Новохатько, фото – фейсбук Всеволода Новохатька

Редактор дніпровського сайту “ЗОВ” (“Закон один для всіх”) та активіст Всеволод Новохатько заявив про саботаж правоохоронців у розслідуванні нападу на нього в травні 2018 року.

Про це йдеться в заяві, яку Новохатько підписав з іншими дніпровськими активістами, що також заявили про саботаж розслідування нападів на них, повідомляє представниця ІМІ в Дніпропетровській області.

Згідно із заявою, за півтора року з моменту нападу на Новохатька слідчі дії велися лише вісім місяців.

Водночас Всеволод Новохатько зазначає, що з перших допитів обґрунтував слідству те, що напад пов’язаний з його журналістською діяльністю та має на меті залякування.

Проте кримінальне провадження щодо його побиття було закрите 25 листопада 2019 року через закінчення строку розслідування. Він не згодний із таким рішенням та оскаржує його в апеляційному суді.

Разом із Новохатьком про саботаж правоохоронців заявили дніпровські активісти Андрій Верба та Геннадій Кіріченко.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня 2018 року в Дніпрі група молодиків напала на громадського активіста і редактора ЗОВ (“Закон один для всіх”) Всеволода Новохатька.

Потерпілий пов’язує інцидент зі своєю журналістською діяльністю, зокрема публікаціями на сайті ЗОВ та в інших місцевих ЗМІ. Справу відкрили за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу – "Умисне легке тілесне ушкодження".

Після нападу Новохатько також написав заяву на посадовців патрульної поліції й через суд домігся відкриття кримінального провадження. 2 жовтня 2018 року було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (“Зловживання владою або службовим становищем”).

Проте 31 жовтня 2018 року ця справа була закрита постановою слідчого, про що його як заявника не поінформували.

Бабушкінський районний суд Дніпра за позовом Новохатька скасував постанову слідчого про закриття справи щодо побиття журналіста.

У квітні 2019 року справу закрили вдруге, він оскаржив це в суді, адже вважає, що воно відбулося з численними порушеннями.

Liked the article?
Help us be even more cool!