ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За статтями про держзраду та колабораціонізм порушено понад 2 тисячі справ – Венедіктова

08.06.2022, 18:01
Фото - Назарій Мазилюк/Українська правда
Фото - Назарій Мазилюк/Українська правда

Понад 2 тисячі кримінальних проваджень за статтями про держзраду та колабораціонізм порушено від початку широкомасштабної війни росії проти України.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, повідомляє Радіо Свобода.

“Більше тисячі проваджень у нас зараз по держзраді. Більше тисячі проваджень по колабораційній діяльності. Що стосується держзради, то у нас більше 250 підозрюваних (з них, на жаль, 73 – правоохоронці). Вже є реальні вироки”, – повідомила вона.

За словами генеральної прокурорки, є також провадження щодо представників місцевої влади та самопроголошених посадовців.

“До відповідальності притягуються і депутати місцевих рад, і голови рад, і так звані голови військово-цивільних адміністрацій, які були самопроголошені. Під час війни цих щурів треба притягати найсуворіше”, – прокоментувала Венедіктова.

7 червня Офіс генерального прокурора повідомив, що справу жителя Київщини, який “здавав” російській армії учасників української територіальної оборони, вже скеровано до суду.

Як повідомляв ІМІ, 13 березня херсонському блогеру-колаборанту Кирилу Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

19 березня Стремоусову повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Він 16 березня, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади “Комитет спасения “За мир и порядок”.

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі херсонському журналістові Геннадію Шелестенку, який співпрацює з ворогом для інформаційної підтримки армії росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!